Βουλή: Τροπολογία για χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ, αποκλειστικά για τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό

Εμβολιαστικό κέντρο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ, αποκλειστικά για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

 

Τροπολογία προβλέπει ότι κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού μπορεί, μέσω του gov.gr, να κάνει αίτηση για τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ.
 


Αυτός θα αφορά αποκλειστικά τον προγραμματισμό για τη χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό και την έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού.

 

Για τη χορήγηση του προσωρινού ΑΜΚΑ, οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν στην αίτηση τα εξής στοιχεία:
 

α) το όνομα, β) το επώνυμο, γ) το πατρώνυμο, δ) το μητρώνυμο, ε) το φύλο, στ) την υπηκοότητα, ζ) την ημερομηνία και τη χώρα γέννησης, η) τα στοιχεία επικοινωνίας του, ιδίως ταχυδρομική διεύθυνση, e-mail και αριθμό κινητού τηλεφώνου, θ) τον ΑΦΜ εφόσον έχει χορηγηθεί και ι) τον αριθμό και το έτος έκδοσης ενός από τα ακόλουθα έγγραφα ταυτοποίησης: δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας, προσωρινού ή οριστικού τίτλου διαμονής, Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης ή άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Η διασταύρωση των στοιχείων της αιτησης πραγματοποιήσει από μητρώα φορέων του δημοσίου τομέα. Πρόσωπα που για οποιονδήποτε λόγω δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ αλλά υπάγονται στην προτεραιοποίηση της Επιτροπής Εμβολιασμών, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για προσωρινό ΑΜΚΑ με συνοπτική αναφορά των προϋποθέσεων που επικαλούνται ως προς την προτεραιοποίησή τους.

 

Η αίτηση υποβάλλεται του gov.gr και εξετάζεται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή, τα πρόσωπα αυτά μπορούν να αιτούνται τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ στα ΚΕΠ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ