Επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του Μεγάρου με Μπετόβεν σε δωρεάν streaming

Επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του Μεγάρου με Μπετόβεν σε δωρεάν streaming Facebook Twitter
Η Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
0

Μια μοναδική, σπάνια και μεγαλειώδης ερμηνεία της Ενάτης Συμφωνίας του Ludwig van Beethoven (Λούντβιχ βαν Μπετόβεν) σε όργανα εποχής θα προβληθεί διαδικτυακά από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δωρεάν streaming.

Η συναυλία αυτή, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν κατά το 2021 για την επέτειο των 30 χρόνων από τα εγκαίνια του ΜΜΑ. Η πρώτη συναυλία που έγινε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης –τότε Φίλων της Μουσικής– στις 21 Μαρτίου 1991, ήταν ένα ρεσιτάλ του σολίστ της βιόλας Yuri Bashmet (Γιούρι Μπασμέτ). Τότε, η καταπληκτική ακουστική της αίθουσας προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους θεατές που ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά το νέο στολίδι της πολιτιστικής σκηνής της χώρας.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, το Μέγαρο καινοτομεί και παρουσιάζει αυτή τη σημαντική επετειακή εκδήλωση σε streaming 360ο –για πρώτη φορά σε συναυλία κλασικής μουσικής στην Ελλάδα– προσφέροντας έτσι στο κοινό μια ακόμα ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία. Η διαδικτυακή προβολή με οπτική 360ο, που έχει χρησιμοποιηθεί στη μετάδοση μεγάλων ροκ συναυλιών και σπανιότερα στον χώρο της κλασικής μουσικής, επιτρέπει στον θεατή να επιλέξει πού θα εστιάσει την προσοχή του στη μαγνητοσκοπημένη εικόνα από τρεις κάμερες. Η επιλογή αυτή είναι δυνατή μέσω κινητού, υπολογιστή ή smart tv και θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά για τους φίλους του Μεγάρου από το Σάββατο 27 Μαρτίου.

Το κορυφαίο συμφωνικό έργο του Beethoven ερμηνεύουν οι βραβευμένοι Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, γνωστοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας τους, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης Γιώργου Πέτρου. Συμπράττουν τέσσερις έλληνες μονωδοί με σημαντική πορεία στις λυρικές σκηνές του κόσμου: η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης. Τα έξοχα πολυφωνικά μέρη της Ωδής στη Χαρά θα ερμηνεύσουν τα μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ (προετοιμασία-διδασκαλία: Μιχάλης Πατσέας, συνοδεία στο πιάνο: Παύλος Σιφναίος) και του Δήμου Αθηναίων (διεύθυνση: Σταύρος Μπερής).  

Η συναυλία μεταδίδεται στο πλαίσιο του Megaron Online μέσω του site, της σελίδας του ΜΜΑ στο fb και του καναλιού του στο YouTube και θα είναι διαθέσιμη για ένα μήνα σε όλες τις πλατφόρμες. Επιπλέον, το κοινό όλων των ηλικιών θα μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα για έναν χρόνο στην ιστοσελίδα του Μεγάρου (on demand) αλλά και στο YouTube.

Απολαύστε τη μεγάλη εορταστική συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Γιώργο Πέτρου, πατώντας εδώ:

https://www.megaron.gr/event/ludwig-van-beethoven-sumfonia-ar-9-oi-mousikoi-tis-kameratas-orchistras-ton-filon-tis-mousikis-giorgos-petrou/

https://digitalculture.gov.gr/

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε και από το fb του Μεγάρου:

https://www.facebook.com/megaron.gr   

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Her Story»: Η κινεζική απάντηση στη «Barbie» που σπάει ταμεία και σηκώνει θύελλα αντιδράσεων

Πολιτισμός / «Her Story»: Η κινεζική απάντηση στη «Barbie» που σπάει ταμεία και σηκώνει θύελλα αντιδράσεων

Η ταινία, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τη Shao Yihui, καταγράφει τη ζωή τριών γυναικών στη Σαγκάη, μέσα από ιστορίες που αναδεικνύουν τη σύγχρονη γυναικεία ενδυνάμωση
LIFO NEWSROOM
Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Πολιτισμός / Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Νέες ταινίες, πάρτι, κλασική μουσική, σημαντικές εικαστικές εκθέσεις και στολισμένα spots στην πόλη για τις εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πολιτισμός / Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Για να προσδιορίσει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Μέγας Αλέξανδρος για να φτάσει στο πεδίο της μάχης, η ομάδα των επιστημόνων μελέτησε προσεκτικά αρχαίες πηγές
LIFO NEWSROOM