Άμλετ ετών 82: Η επιστροφή του Ίαν Μακ Κέλεν στον μεγάλο ρόλο της καριέρας του

Άμλετ ετών 82: Η επιστροφή του Ίαν Μακ Κέλεν στον μεγάλο ρόλο της καριέρας του Facebook Twitter
Ο Ίαν ΜακΚέλεν ως Βασιλιάς Ληρ, το 2018. Φωτό: Johan Persson
0

Το 2019 ο Ίαν ΜακΚέλεν, ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή Βρετανούς ηθοποιούς, είχε ανακοινώσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο ρόλο του Άμλετ, τον οποίο είχε υποδυθεί πριν από 50 χρόνια.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Μακ Κέλεν θα γίνει τον Ιούνιο και η επιβεβαίωση της ημερομηνίας έδωσε χαρά σε όλους τους θεατρόφιλους που περιμένουν την παράσταση μετά το lockdown. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Royal Windsor και θα την ακολουθήσει ο Βυσσινόκηπος στον οποίο θα βρεθεί στη σκηνή με τον Στίβεν Μπέρκοφ και την Τζένι Σιγκρόουβ σε σκηνοθεσία του Σον Μαθίας.

Η παραγωγή στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο Μακ Κέλεν θα έχει ηθοποιούς που θα ενσαρκώνουν τους ρόλους ανεξάρτητα από την ηλικία, το χρώμα και το φύλο.

Ο Μακ Κέλεν ξεκίνησε τις πρόβες πέρσι το καλοκαίρι και όπως έχει δηλώσει δε του είχε περάσει από το μυαλό να παίξει ξανά τον Άμλετ, που στη σκηνή δε τον υποδύονται συνήθως ηθοποιοί άνω των 30 ετών ενώ τόνισε ότι αυτή την εποχή το έργο προσφέρει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε αυτά που ακούμε.

Οι πρόβες για την παραγωγή θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Με αυστηρά μέτρα και προσήλωση στις υγειονομικές οδηγίες, η πρεμιέρα θα γίνει στις 21 Ιουνίου και το θέατρο θα έχει μειωμένη χωρητικότητα. Ο Μακ Κέλεν είχε πρωταγωνιστήσει ως Άμλετ το 1971. Το καλοκαίρι του 2019, ο δραστήριος ηθοποιός στο ρόλο του βασιλιά Λιρ έκανε μια περιοδεία σε μικρά θέατρα, σε 80 συνολικά και έδωσε τα έσοδα κάθε παράστασης για να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Άμλετ ετών 82: Η επιστροφή του Ίαν Μακ Κέλεν στον μεγάλο ρόλο της καριέρας του Facebook Twitter
Ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν και η Σούζαν Φλίτγουντ στον Άμλετ, 1971. Φωτο: Donald Cooper/Alamy Stock Photo
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φεστιβάλ Δράμας: Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Δράμας: Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στη Σκηνοθεσία και στη συνέχεια απέκτησε με υποτροφία Μεταπτυχιακό τίτλο στη Συγγραφή Σεναρίου από το University of The Arts του Λονδίνου
LIFO NEWSROOM
H Πάμελα Άντερσον, ο Γουλιέλμος Τέλλος και το αποκατεστημένο «Seven» από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / H Πάμελα Άντερσον και το αποκατεστημένο «Seven» από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Last Showgirl», το πολυσυζητημένο και υποψήφιο για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας «Κορίτσι με τη Βελόνα», η επική περιπέτεια «Wiliiam Tell» και η αποκατεστημένη κόπια του αριστουργήματος του Ντέιβιντ Φίντσερ είναι μερικές από τις κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM