Ένα μενού με βάση τα θαλασσινά και τα ψάρια έχει ετοιμάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michellin σεφ, Λευτέρης Λαζάρου για το δείπνο των υψηλών προσκεκλημένων της κυβέρνησης για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Κατόπιν συνεννόησης με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο σεφ δημιούργησε ένα μενού με πολλά και διαφορετικά πιάτα για το αποψινό δείπνο που θα απολαύσουν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Άντρη, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί,.
Για το καλωσόρισμα ο σεφ και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
Ακολουθεί το πρώτο πιάτο, μία σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας και το δεύτερο με κιμά γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένο σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης.
Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης ενώ για επιδόρπιο οι καλεσμένοι θα απολαύσουν λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και φιστίκια Αιγίνης.