To VW ID.4 «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»
Το ηλεκτροκίνητο VW ID.4 διατίθεται σε όλες τις σημαντικές αγορές του πλανήτη.

To VW ID.4 «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ηλεκτροκίνητο VW ID.4 έδωσαν 93 δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από όλον τον κόσμο απονέμοντας στο γερμανικό μοντέλο τον επίζηλο τίτλο του «World Car of the Year 2021».



ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΝΕΙ γνωστό στην αγορά, στέφθηκε το Volkswagen ID.4 «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021». Πρόκειται ίσως για την κορυφαία διάκριση μεταξύ απειράριθμων βραβείων για αυτοκίνητα, άρα μιλάμε για μία μεγάλη επιτυχία για το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής μάρκας.

 

Οι 93 δημοσιογράφοι από 24 διαφορετικές χώρες, που απαρτίζουν το σώμα εκλεκτόρων, εκτίμησαν ιδιαίτερα τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και τα γενικότερα καινοτόμα χαρακτηριστικά του ID.4, όπως είναι μεταξύ άλλων η δυνατότητα λήψης τακτικών ενημερώσεων και νέων λειτουργιών «οver the air», δηλαδή ασύρματα. Με αυτόν τον τρόπο είναι το όχημα πάντα ενημερωμένο με την πιο πρόσφατη διαθέσιμη τεχνολογία, ενώ προσφέρει και εξαιρετικές δυνατότητες για την ενεργοποίηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Να επισημάνουμε, ότι μοναδικός Έλληνας εκλέκτορας της επιτροπής είναι ο δημοσιογράφος Μιχάλης Γεωργιάδης, υπεύθυνος του ψηφιακού ιστότοπου GOCAR.

 

Το ID.4 είναι το 5ο μοντέλο της VW που ψηφίζεται «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

 

To VW ID.4 «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»
Οι τιμές του ηλεκτρικού SUV ξεκινούν από 41.139 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής επιδότησης.

 

Το VW ID.4 νίκησε στον μεγάλο τελικό για τον τίτλο του «World Car of the Year 2021» το –επίσης ηλεκτροκίνητο- Honda e και το δημοφιλές Toyota Yaris, ενώ για να γίνει επιλέξιμο ένα νέο μοντέλο για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό θα πρέπει να ξεπερνά η παραγωγή του τις 10.000 μονάδες ετησίως και να διατίθεται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

 

Πρόκειται για την 5η νίκη ενός μοντέλου από το Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας κατά τη δεκαεπτάχρονη ιστορία του θεσμού και για τη δεύτερη φορά που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο ένα ηλεκτρικό μοντέλο, με πρώτη…διδάξασα τη Jaguar I-Pace το 2019.

 

To VW ID.4 «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»
Στη διάθεση του οδηγού βρίσκονται καινοτόμες τεχνολογίες.

 

Το VW ID.4 διατίθεται σε όλες τις σημαντικές αγορές του πλανήτη, είναι ένα ηλεκτρικό SUV οικογενειακών προδιαγραφών με μήκος 4,58 μ. και λανσαρίστηκε αρχικά ως πισωκίνητο με ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και αυτονομία έως 530 χιλιομέτρων. Το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει και ως τετρακίνητο με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 306 ίππων, ενώ σταδιακά θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες επιλογές για το αγοραστικό κοινό.

 

Στην Ελλάδα ξεκινούν οι τιμές του καινοτόμου SUV από 46.800 ευρώ για την έκδοση 1st και από 55.900 ευρώ για την 1st Max, ωστόσο μειώνονται αντίστοιχα σε 41.139 ευρώ και 49.900 ευρώ χάρη στις επιδοτήσεις του κρατικού προωθητικού προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

 

To VW ID.4 «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»
Το VW ID.4 έχει μήκος 4,58 μ. και προσφέρει έως 530 χλμ. αυτονομία.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon