Εμβολιασμός: Πώς θα κλείσουν ραντεβού οι γεννηθέντες το 1991 - «Εκ παραδρομής τα μηνύματα ακύρωσης»

Υπουργείο Υγείας: Εκ παραδρομής τα μηνύματα ακύρωσης εμβολιασμού – Πώς ορίζονται τα νέα ραντεβού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Κανονικά θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για το εμβόλιο κατά της covid-19 οι πολίτες που έχουν γεννηθεί το 1991, αλλά δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Αν και αρχικά επετράπη η είσοδός τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό με AstraZeneca, στη συνέχεια έλαβαν μήνυμα ακύρωσης, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας ανέφερε πως τα μηνύματα εστάλησαν εκ παραδρομής και τα ραντεβού θα προγραμματιστούν πάλι. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται: «Eκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39). Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν».

Υπενθυμίζεται πως έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας (30-39 έτη).

Στα άτομα της ηλικιακής αυτής ομάδας δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα από ό, τι είχε καθοριστεί με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού,  δεδομένου,  ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Σημειώνεται ότι  κάποιος που θα κλείσει το ραντεβού του σήμερα, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

Όπως γνωστοποίησε χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εάν κάποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca νωρίτερα από τις 12 εβδομάδες, καθώς αυτό τον εξυπηρετεί, μπορεί να το δηλώσει και να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου μετά από 8 εβδομάδες αντί για 12.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ