Μάγχη: Έφυγαν οι Γάλλοι ψαράδες, αποχωρούν τα δύο πλοία βρετανικά πολεμικά πλοία

Μάγχη: Έφυγαν οι Γάλλοι ψαράδες, αποχωρούν τα δύο πλοία βρετανικά πολεμικά πλοία Facebook Twitter
0

Οι Γάλλοι ψαράδες αποχώρησαν από τα ανοιχτά του Τζέρσεϊ και έπειτα από αυτή την εξέλιξη φεύγουν από την περιοχή και τα πλοία του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.

 

Περίπου 50 γαλλικά αλιευτικά σκάφη βρίσκονταν από το πρωί της Πέμπτης στα ανοιχτά του νησιού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους όρους που επιβλήθηκαν στους Γάλλους ψαράδες μετά το Brexit. Το απόγευμα τα σκάφη άρχισαν να αναχωρούν από τα ύδατα του μεγαλύτερου από τα νησιά στη Μάγχη.

 

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, αποφασίστηκε να επιστρέψουν στη βάση τους τα δύο πλοία του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού που είχαν σταλεί στο Τζέρσεϊ.

 

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τα γαλλικά αλιευτικά έφυγαν από τα νερά του Τζέρσεϊ. Η κατάσταση έχει επιλυθεί προς το παρόν, τα περιπολικά σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο λιμάνι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.



Ωστόσο, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το Λονδίνο παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής και θα παράσχει όποια βοήθεια ζητηθεί από τις αρχές του Τζέρσεϊ.



«Η Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας (για το Brexit) επέφερε αλλαγές στους αλιευτικούς κανόνες μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ. Οι αρχές του Τζέρσεϊ έχουν το δικαίωμα να ρυθμίζουν τους κανόνες αλιείας στα ύδατά τους με βάση αυτή τη συμφωνία και τις στηρίζουμε στην άσκηση αυτών των δικαιωμάτων τους», συμπλήρωσε.

 

Την Τρίτη η υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων της Γαλλίας, Ανίκ Ζιραρντέν, προειδοποίησε με διακοπή της ηλεκτροδότησης του Τζέρσεϊ ως αντίποινα για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στους Γάλλους αλιείς που ψαρεύουν στην περιοχή. Σήμερα η Ζιραρντέν κάλεσε τις βρετανικές αρχές να επανεξετάσουν την απόφασή τους για νέους περιορισμούς.

 

Σύμφωνα με το Παρίσι, η Βρετανία δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή κατάλογο με 41 γαλλικά αλιευτικά σκάφη, από 344 που έκαναν αίτηση, με άδεια αλιείας στα ύδατα του Τζέρσεϊ. Όμως, αυτός ο κατάλογος συνοδεύεται από νέες απαιτήσεις «που δεν συμφωνήθηκαν, συζητήθηκαν, κοινοποιήθηκαν προηγουμένως» στο πλαίσιο της συμφωνίας για το Brexit.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM