Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 1.918 νέα κρούσματα και 54 θάνατοι σε 24 ώρες- Στους 626 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: νέα κρούσματα και θάνατοι σε 24 ώρες- Στους οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Στα 1.918 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, το τελευταίο 24 σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά, τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 385.444 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.157 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσματα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.641 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 626 (61.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.314 ασθενείς ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 295 (ημερήσια μεταβολή -3.28%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 317 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ τέλος, η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για 43χρονο αγνοούμενο στο Κερατσίνι - Εξαφανίστηκε μετά την αναχώρησή του για την εργασία του

Ελλάδα / Αγωνία για 43χρονο αγνοούμενο στο Κερατσίνι - Εξαφανίστηκε μετά την αναχώρησή του για την εργασία του

Ο Σπύρος Σέββος είχε ενημερώσει τη σύζυγό του ότι θα πήγαινε στη δουλειά του για να τους πει πως θα χρειαστεί να απουσιάσει για μερικές ημέρες λόγω ενός προβλήματος υγείας
LIFO NEWSROOM