Ακάρ κατά Ελλάδας: Ακολουθεί επεκτατική πολιτική από το 1821 - «Να κοιτάξει στο χάρτη»

Ακάρ κατά Ελλάδας: Ακολουθεί επεκτατική πολιτική από το 1821 - Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τετελεσμένο γεγονός Facebook Twitter
0

Σε νέα πρόκληση προχώρησε σήμερα η Τουρκία, διά στόματος του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας, κατηγορώντας την ότι ασκεί επεκτατική πολιτική.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας συνοδευόμενος από σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας του επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής το ναυπηγείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου κατασκευάζεται το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων πολλαπλού ρόλου, Anadolu.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ναυπηγείο, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα υπονομεύει το διάλογο και τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης των διαφορών καθώς, ενώ την ίδια στιγμή την κατηγόρησε ότι δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

«Οι Έλληνες γείτονές μας με τις πράξεις και λόγια τους κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να υπονομεύσουν το έργο που γίνεται και τη θετική πορεία. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτό είναι αδιέξοδο. Δεν θα καταλήξουν κάπου με αυτές τις δηλώσεις και τις προκλήσεις. Αυτό που επιζητούμε εμείς είναι το Διεθνές Δίκαιο. Πώς αμφισβητείτε εσείς τα άρθρα που υπάρχουν σε διεθνείς συμφωνίες; Είμαστε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να καταπατηθούν τα δικαιώματα της χώρας μας και του έθνους μας. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τετελεσμένο γεγονός. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.


«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία ''επεκτατική'' να κοιτάξουν πρώτα τη δική τους ιστορία»

Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει υιοθετήσει επεκτατική πολιτική, ενώ την κάλεσε να κοιτάξει πρώτα τη δική της ιστορία.

«Υπενθυμίζω στους Έλληνες γείτονές μας να λένε τα σωστά και τις αλήθειες. Όσοι αποκαλούν την Τουρκία ''επεκτατική'', να κοιτάξουν πρώτα τη δική τους την ιστορία, να δουν τις εξελίξεις από το 1821 μέχρι σήμερα, να κοιτάξουν στον χάρτη. Εκεί είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός και πώς έχει εξαπλωθεί. Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να δείχνουμε την Τουρκία ως απειλή, όταν όλες αυτές οι αλήθειες βρίσκονται ενώπιον μας. Οι Έλληνες γείτονές μας να βασίζονται στον εαυτό τους και όχι στους προστάτες τους» κατέληξε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM