Η βασίλισσα Ελισάβετ θα υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στο κάστρο Ουίνδσορ- Ο 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που συναντά

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στο κάστρο Ουίνδσορ- Ο 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που συναντά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στο Κάστρο Ουίνδσορ.

 

Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τη συνάντηση, η οποία θα γίνει την Κυριακή 13 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της G7, για την οποία θα ταξιδέψει ο Αμερικανός πρόεδρος στη Βρετανία μαζί με τη σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν.

 

 

Ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που συναντά η 95χρονη μονάρχης όσο βρίσκεται στον θρόνο. Από την ενθρόνισή της και μετά έχει συναντήσει όλους τους προέδρους των ΗΠΑ εκτός από τον Λίντον Τζόνσον, σύμφωνα με το CNN.

 

Για την βασίλισσα Ελισάβετ, αυτή θα είναι η πρώτη σημαντική συνάντηση μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, τον Απρίλιο. Το Μπάκιγχαμ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση.

 

Η Βρετανία θα φιλοξενήσει τους ηγέτες της G7 στην Κορνουάλη (11-13 Ιουνίου) και αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι που θα κάνει ο Τζο Μπάιντεν στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει περάσει στο κάστρο Ουίνδσορ το μεγαλύτερο διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας. Το 2018 είχε υποδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ εκεί, ενώ και ο Μπαράκ Ομπάμα την επισκέφθηκε στο ίδιο κάστρο- το μεγαλύτερο που κατοικείται στον κόσμο- το 2016, μία ημέρα μετά τα 90α γενέθλιά της.

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM