Πάνω από 40.000 άνθρωποι πήγαν σινεμά το προηγούμενο τετραήμερο – μια ματιά στο ελληνικό box-office

Πάνω από 40.000 άνθρωποι πήγαν σινεμά το προηγούμενο τετραήμερο – μια ματιά στο ελληνικό box-office Facebook Twitter
Η Έμα Στόουν στο Cruella
0

Επισήμως τα εισιτήρια του περασμένου τετραημέρου ανήλθαν σε 40.643, ανεπισήμως στο νούμερο αυτό προστίθενται άλλα δύο χιλιάδες. Η απουσία έτερου πολιτιστικού ή αθλητικού γεγονότος που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέλεαρ και οι πιο ελκυστικοί τίτλοι έφεραν μια διόλου ευκαταφρόνητη άνοδο από τα 25.000 εισιτήρια του προηγούμενου τετραημέρου, χαμηλότερη, όμως, από εκείνη που περίμενε η αγορά.

Η πληθώρα τίτλων είχε ως αποτέλεσμα εισιτήρια και αίθουσες να μοιραστούν «δημοκρατικά», οπότε καμία νέα ταινία δεν έφτασε τα 9.970 του προηγούμενου τετραημέρου του Nomadland. Με δεδομένη την πιο arthouse ιδιοσυγκρασία του σε σχέση με τον μέσο οσκαρικό νικητή, το Nomadland τα έχει πάει μέχρι στιγμής περίφημα, έχοντας κόψει 34.536 εισιτήρια. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το Moonlight είχε κλείσει την καριέρα του λίγο κάτω από τα 50.000 εισιτήρια σε εποχές προ πανδημίας.

Στην πρώτη θέση του box-office βρέθηκαν οι μεταγλωττισμένοι Croods με 7.143 εισιτήρια. Αν σε αυτά προσθέσεις τα 4.011 εισιτήρια του Soul, γίνεται εμφανές ότι οι οικογένειες επανέρχονται στα σινεμά. Cruella και A Quiet Place 2 αναδείχθηκαν σχεδόν ισόπαλα, με την ντισνεϊκή (όχι και τόσο) κακιά να αναδεικνύεται νικήτρια στο φώτο φίνις, έχοντας βέβαια να αντιμετωπίσει και την πειρατεία, εν αντιθέσει με το σπιλμπεργκικό σίκουελ του Τζον Κραζίνσκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του κέντρου έπρεπε να μετακινηθούν αρκετά για να απολαύσουν κάποια από τις δύο ταινίες, ενώ η απουσία των multiplex  μάλλον στοίχισε αρκετά. Τα φώτα της προσοχής είναι στραμμένα στο Fast and Furious 9 που βγαίνει στις 17 Ιουνίου και παραδοσιακά κόβει πολλά εισιτήρια, αλλά σε κλειστές αίθουσες.

Στην ελληνική μονομαχία του τετραημέρου σε συνολικό αριθμό εισιτηρίων επικράτησε ο Ράφτης, σε μέσο όρο ανά αίθουσα τα Μήλα. Τέλος, το πείραμα της προβολής των τριών ταινιών του Γουόνγκ Καρ Βάι, που έχουν ανέβει στην πλατφόρμα του Cinobo από τον Μάρτιο, κινήθηκε χλιαρά, με το Chunking Express να έρχεται πρώτο με 660 εισιτήρια. Λογικό για τον υπογράφοντα, που τη θεωρεί την καλύτερη εκ των τριών, ο Θοδωρής διαφωνεί και προκρίνει το οριακό Fallen Angels. (https://www.lifo.gr/guide/cinema/movies/ekptotoi-aggeloi)

Tην επόμενη εβδομάδα έρχονται άλλες εννέα ταινίες, αναμένουμε η εικόνα της κατανομής των εισιτηρίων να κινηθεί παρεμφερώς, ίσως να υπάρξει και μια μικρή αύξηση στο γενικό σύνολο, με δεδομένη την έξοδο δύο παιδικών ταινιών, του Tom and Jerry και του Raya and the Last Dragon.

Τα εισιτήρια του τετραημέρου αναλυτικά:

1.«Οι Κρουντς 2», 7.143 εισιτήρια σε 25 αίθουσες

2. «Κρουέλα», 5.793 σε 22 αίθουσες

3. «Ένα ήσυχο μέρος 2», 5. 753 σε 25 αίθουσες

4. «Η χώρα των νομάδων», 5.213 σε 22 αίθουσες /Σύνολο: 34.536

5. «Ο ράφτης», 4.616 σε 23 αίθουσες / Σύνολο: 4.616

6. «Soul», 4.011 σε 21 αίθουσες / Σύνολο: 15.671

7. «Μήλα», 2.839 σε 7 αίθουσες

8. «Πρόστιμο», 1.137 σε 9 αίθουσες/ Σύνολο: 8.828

9. «Ανάμεσά» μας, 978 σε 6 αίθουσες

10. «Ένας χρόνος στη Νέα Υόρκη», 899 σε 3 αίθουσες / Σύνολο: 2.697

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζέρι Σάινφελντ δηλώνει πλέον ότι δεν πιστεύει ότι η «ακραία αριστερά» έχει καταστρέψει την κωμωδία

Πολιτισμός / Ο Τζέρι Σάινφελντ δηλώνει πλέον ότι δεν πιστεύει ότι η «ακραία αριστερά» έχει καταστρέψει την κωμωδία

Παραδέχεται πως αυτή η άποψη ήταν λανθασμένη και αναφέρει πως οι κωμικοί πρέπει να προσαρμόζονται στις αλλαγές της κοινωνίας, όπως κάνουν οι σκιέρ όταν πλοηγούνται σε δύσκολες πίστες
LIFO NEWSROOM
Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Lifetime Achievement SAG 2025

Πολιτισμός / Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Lifetime Achievement SAG 2025

Η πρόεδρος του σωματείου, Φραν Ντρέσερ, χαρακτήρισε τη Φόντα «μια πρωτοπόρο και εξαιρετικά ταλαντούχα, μια δυναμική προσωπικότητα που έχει διαμορφώσει το τοπίο της ψυχαγωγίας, της ακτιβιστικής δράσης και της κουλτούρας με αδιάκοπο πάθος»
LIFO NEWSROOM
65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Έναρξη με «Maria» και Αντζελίνα Τζολί

Πολιτισμός / 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Έναρξη με «Maria» και Αντζελίνα Τζολί

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Πάμπλο Λαραΐν για τη Μαρία Κάλλας θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ - Λήξη με την ταινία «The End» του Τζόσουα Οπενχάιμερ, παρουσία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη.
LIFO NEWSROOM
«Joker: Folie à Deux»: Αναμένεται να χάσει έως 200 ελατ. δολάρια από τις εισπράξεις

Πολιτισμός / «Joker: Folie à Deux»: Αναμένεται να χάσει έως 200 εκατ. δολάρια από τις εισπράξεις

Η Warner Bros. υπερασπίστηκε την ταινία, τονίζοντας ότι συνεχίζει να παίζεται στους κινηματογράφους και αναμένεται να κερδίσει περισσότερα έσοδα όταν κυκλοφορήσει στις πλατφόρμες οικιακής ψυχαγωγία
LIFO NEWSROOM
Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Από τη βιογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και το κοψοχολιαστικό «Smile 2» μέχρι τη ρομαντική φαντασία του «Beast» και το απόλυτο crowdpleaser «Kneecap», το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας προέκυψε πολύ δυνατό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Ήμασταν τρομοκρατημένοι»- Ο γιος της θυμάται την εποχή όπου ήταν εθισμένη σε αλκοόλ και ναρκωτικά

Πολιτισμός / Ο γιος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ αποκαλύπτει πώς η μητέρα του δέχτηκε να μπει σε κέντρο αποκατάστασης

Η διάσημη σταρ ήταν εθισμένη στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά - Ο γιος της, Christopher Wilding, εξηγεί ότι η Τέιλορ υπέφερε από φυσικούς πόνους, ιδιαίτερα στην πλάτη, που την οδήγησαν στη χρήση ισχυρών αναλγητικών φαρμάκων
LIFO NEWSROOM
Ο Πολ Μεσκάλ στο νέο εξώφυλλο της GQ: Ο άνθρωπος πίσω από τους ρόλους και η νέα πρόκληση του «Gladiator II»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο νέο εξώφυλλο του GQ: Ο άνθρωπος πίσω από τους ρόλους και η νέα πρόκληση του «Gladiator II»

Αναφερόμενος στην επαγγελματική του πορεία, ο Μεσκάλ παραδέχεται ότι ο ρόλος του Connell στο Normal People τον εκτόξευσε σε μια νέα κλίμακα δημοσιότητας, αλλά του έδωσε και την ευκαιρία να εξελιχθεί ως ηθοποιός
LIFO NEWSROOM