4 υπέροχες ταράτσες, 4 εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
0

Mira Me Athens, Rooftop Restaurant & Bar

Από δω βλέπεις την αλήθεια αυτής της πόλης.

Όταν αυτή η ταράτσα σού λέει «κοίταξέ με», καλά θα κάνεις να ανοίξεις όχι μόνο τα μάτια σου αλλά όλες τις αισθήσεις σου για να απολαύσεις αυτό που έχει να σου προσφέρει. Το Mira Me Athens Rooftop Restaurant & Bar, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Mira Me Athens, χαμηλά στην Ερμού, κοιτάζει την Ακρόπολη κατάματα και σε παρασύρει σε αυτή την ανυπέρβλητη θέα που κόβει την ανάσα. 


Ένας νέος, ανοιχτός χώρος που είναι σε άμεσο διάλογο με την αυθεντική εικόνα της Αθήνας, αφού βρίσκεται σε μια τυπική αθηναϊκή κατοικία του 1925 που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα. Η διακόσμηση διατηρεί χαμηλούς τόνους μέσα από έπιπλα λιτού design και με τον διακριτικό φωτισμό να αφήνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αθήνα. Αυτός ήταν ο στόχος του αρχιτέκτονα Γιάννη Ζαχαράκη - a+architects που ανέλαβε το ιδιαίτερο εγχείρημα του Mira Me Athens.


Το rooftop, μία από τις ωραιότερες ταράτσες της Αθήνας, ξεχωρίζει όχι μόνο για τη θέα στην Ακρόπολη και στα υπόλοιπα μνημεία αλλά και γιατί σου προσφέρει απλόχερα την αληθινή εικόνα αυτής της πόλης που δεν χορταίνεις να χαζεύεις. Η κουζίνα, μεσογειακή με comfort χαρακτήρα, εκφράζει κάθε τόσο τον σεβασμό της στις κουζίνες του κόσμου και το μενού προτείνει επιλογές που βασίζονται στις άριστες πρώτες ύλες και τις άψογες τεχνικές. Πρωταγωνιστές σε κάθε πιάτο οι μικροί παραγωγοί που συλλέγουν από τις καλλιέργειες και τα μποστάνια τους ό,τι πιο φρέσκο και αγνό, ώστε κάθε συνταγή να είναι ξεχωριστή.


Φρέσκα ψάρια, κρέατα ιδιαίτερης κοπής, πάστα και ριζότι, χειροποίητα ψωμιά και γλυκά με ιδιαίτερες γεύσεις και υφές συνθέτουν το μενού που αναδεικνύει την αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτό. Τα πιάτα ημέρας εναλλάσσονται ανάλογα με τις φρέσκες πρώτες ύλες που εμπνέουν κάθε δημιουργία. Η λίστα κρασιών είναι σχεδιασμένη με προσοχή, ενώ ανάμεσα στις προτάσεις ζύθου θα βρεις την Delphi και τη Marea, δυο ελληνικές φρέσκες και πολύ ιδιαίτερες ετικέτες μπίρας από τη μικροζυθοποιία ELIXI της Χαλκίδας.

Οι baristas του Mira Me Athens αναλαμβάνουν τις μείξεις –και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το ποτό σου βρίσκεται σε καλά χέρια–, ενώ το ταλέντο και η αγάπη όλης της ομάδας αναδεικνύονται σε κάθε λεπτομέρεια και κυρίως στο άψογο service. Το Mira Me Athens είναι εκείνη η ιπτάμενη γωνιά που αλλάζει την οπτική σου για την καλοκαιρινή Αθήνα!

Mira Me Athens Boutique Hotel. Restaurant & Bar. Ερμού 118, Αθήνα, 215 2151930 – 215 2151931, [email protected], www.mirameathens.com,

Facebook, Instagram

Royal Roof

Μια εμπειρία modern snack που ίπταται πάνω από την πόλη.

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LifO

Οι ταράτσες της Αθήνας είναι η πιο γοητευτική πλευρά του καλοκαιριού στην πόλη. Ανάμεσά τους θα βρεις μια νέα πρόταση που θα σε κερδίσει. Σαν μια έκπληξη που σου επιφυλάσσει το κέντρο, το Royal Roof, που βρίσκεται στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Royalty Hotel Athens, είναι ένας προορισμός απόλυτης χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, θα γευτείς δημιουργικές προτάσεις που εμπνέονται από τις κουζίνες όλου του κόσμου και ταιριάζουν σε κάθε στιγμή της μέρας. Από τον αρωματικό καφέ, που γίνεται απολαυστική συνήθεια, το lunch break, το after office drink ή τη βραδινή βόλτα, το Royal Roof σε υποδέχεται σε ένα μοναδικό σκηνικό. Ανάμεσα στις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι τα dumplings φέτας με μέλι ντομάτας και τραγανές ελιές αλλά και τα κεφτεδάκια γλυκοπατάτας με βινεγκρέτ ψημένου λάιμ και τσίλι. Εξαιρετικές και οι γαρίδες κανταΐφι με μαγιονέζα μάνγκο, κάρι και λάιμ, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις τη γαστρονομική τρέλα των bao buns με χοιρινό και μους γιαουρτιού.

Στα επιδόρπια θα βρεις τα churros με ζαχαρένια επικάλυψη, που βουτάς σε ντιπ πραλίνας μπουένο και χάνεις τα λόγια σου. Το μπαρ του Royal Roof είναι βασικός λόγος για να βρεθείς στον τελευταίο όροφο του Royalty Hotel Athens, αφού τα signature cocktails συνδυάζουν φρέσκα υλικά και ξεχωριστές συνταγές που σε κάνουν φανατικό. Must try το Jack Sparrow με μαύρο ρούμι, χυμό λάιμ, σιρόπι Falernum, bitters angostura-tiki - γκρέιπφρουτ και φύλλα μέντας. Η διακόσμηση του Royal Roof έρχεται να συμπληρώσει το urban chic περιβάλλον, αλλά εκείνο που πραγματικά θα σε κερδίσει είναι το χαμόγελο των ανθρώπων του, που βρίσκονται εκεί για να σου προφέρουν πολύτιμες στιγμές μακριά ή, μάλλον, πάνω από την καθημερινότητα.

Αγίας Ειρήνης 43, 6ος όροφος, 210 3210014, Facebook, Instagram

Facebook: Royalty Hotel Athens, Instagram: Royalty Hotel Athens 

niche

Μια εξωτική ατμόσφαιρα βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από την πόλη.

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LifO

Το niche μπορεί να σε προβληματίσει λίγο στο πώς να το προφέρεις (για την ιστορία, προφέρεται «Νις») και αυτό το μυστήριο είναι που το κάνει πιο γοητευτικό. Κι αν νομίζεις ότι, αφού είσαι κάτοικος Αθηνών, δεν μπορείς να απολαύσεις τον υπέροχο νέο χώρο φιλοξενίας του κέντρου, το niche σού κλείνει το μάτι και σε καλωσορίζει στον τελευταίο όροφο του κτιρίου.

Το roof garden με την ανοιγόμενη τζαμαρία, που λειτουργεί χειμώνα - καλοκαίρι, σε συναρπάζει, καθώς η θέα της Ακρόπολης κερδίζει τα βλέμματα, ενώ ταυτόχρονα το elegant chic περιβάλλον σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.  Η μίνιμαλ επίπλωση «κοντράρει» ευχάριστα το πράσινο των φυτών που νιώθεις ότι προσγειώθηκαν από μια εξωτική χώρα στο κέντρο της πόλης, ενώ η ένταση των χρωμάτων φέρνει τη δική της ποπ αισθητική, που συμπληρώνει την ατμόσφαιρα. Οι γεύσεις του stork bar-restaurant αναλαμβάνουν τον δικό τους ρόλο στην εμπειρία απόλαυσης με ένα μενού για όλες τις ώρες.

Τις Κυριακές μπορείς να απολαύσεις τις προτάσεις brunch της κουζίνας 13:00-18:00, με πιάτα όπου η αμερικανική συνήθεια μπλέκεται ιδανικά με την ελληνική παράδοση. Καγιανάς με καπνιστό χοιρινό, κρητικό hot-dog με χειροποίητο λουκάνικο, μοσχαρίσιο μπέργκερ με μους φέτα και μαρμελάδα ντομάτα συμπληρώνονται από το λαχταριστό fudge brownies με μπανάνα, φιστικοβούτυρο και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης αλλά και από τα αφράτα pancakes με φρέσκα φρούτα, maple syrup ή πραλίνα. Αν, πάλι, είσαι απογευματινός τύπος, η ταράτσα του niche γίνεται ιδανικός προορισμός για after office drinks με μια πλούσια λίστα κοκτέιλ που θα σε κάνουν να ξεχαστείς από την καθημερινότητα μέσα σε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Άλλωστε, αυτό δεν είναι που ορίζει τις πιο όμορφες στιγμές μας;

Λεωφ. Συγγρού 21 & Βούρβαχη 2, 216 0700500, nichehotelathens.gr
Facebook, Instagram

Zillers, roof garden

Προσφέρει μια πιο απολαυστική εικόνα της καθημερινότητας. 

Γεύμα με θέα Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LifO

Λένε ότι η εικόνα που έχεις για τον κόσμο εξαρτάται από το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι. Αν βρίσκεσαι στην ταράτσα του Zillers, αυτή η εικόνα είναι ίσως η πιο γοητευτική που θα μπορούσες να απολαύσεις, ενώ ταυτόχρονα οι γεύσεις σε ταξιδεύουν πάνω από την πόλη. Στον τελευταίο όροφο του Zillers Ηotel θα ζήσεις μια εμπειρία συναισθημάτων, καθώς η θέα της Ακρόπολης κλέβει την παράσταση, ενώ γεύεσαι συνταγές που σε συγκινούν με τη μοναδικότητά τους. Το Zillers roof garden σε υποδέχεται από το πρωί, αφού το πλούσιο breakfast του ξενοδοχείου ανοίγει για όλους τους επισκέπτες, προσφέροντας μια σειρά από εκλεκτά πιάτα.

Στο μεσημεριανό μενού οι γεύσεις του τόπου μας ανανεώνονται μέσα από τη δημιουργική ματιά του βραβευμένου executive chef Παύλου Κυριάκη και σε ενθαρρύνουν να τις μοιραστείς με μια παρεΐστικη διάθεση που ταιριάζει στο ελληνικό ταμπεραμέντο. Το ριζότο γεμιστών, η πίτσα μουσακάς και οι λουκουμάδες μπακαλιάρου είναι κάποιες από τις προτάσεις όπου η παράδοση κλείνει το μάτι στη σύγχρονη γαστρονομία. Όσο για τη βραδινή πλευρά του Zillers, αυτή αφορά μια εξαιρετική εμπειρία degustation: τρία μενού, εκ των οποίων το ένα είναι vegetarian, με εκλεκτούς συνδυασμούς πιάτων και wine pairing που αναδεικνύει τις γεύσεις, για να επιλέξεις, με δυσκολία, ποιο σου ταιριάζει.

Ο Φώτης Κουλέτος, με τις signature μείξεις του, αναλαμβάνει τη βραδινή πλευρά του roof top. Must try, το Ziller’s Paloma με λευκή τεκίλα, σπιτική σόδα καρπουζιού και γαρνιτούρα φέτα που ξυπνά αναμνήσεις με τον άκρως καλοκαιρινό συνδυασμό των υλικών. Από το πρωί μέχρι το βράδυ το Zillers roof garden σε κάνει να βλέπεις την πιο απολαυστική πλευρά του καλοκαιριού. 

Μητροπόλεως 54, Αθήνα, 210 3222277, Facebook, Instagram, thezillersathenshotel.com 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT