Μετάλλαξη Δέλτα: Προσοχή σε όσους έχουν εμβολιαστεί με μία δόση - «Προστασία από 33-50%»

Θεοδωρίδου Facebook Twitter
Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε πως ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι εμβολιασμένοι με μία δόση - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Τον σημαντικό ρόλο των ανεμβολίαστων ατόμων κυρίως στην πορεία των μεταλλάξεων επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με προδημοσίευση στο BMJ, αποδεικνύεται για πρώτη φορά με μελέτη της αλληλούχησης του γονιδιώματος του ιού πως τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί καταφέρνουν να αναστείλουν την εξελικτική διαδικασία των αντιγονικών μεταβολών του ιού

Αντιθέτως, τα ανεμβολίαστα άτομα λειτουργούν σαν «εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων», όπως είπε χαρακτηριστικά η κα. Θεοδωρίδου. 

Υπενθυμίζεται πως ο εμβολιασμός αποτρέπει τις νοσηλείες και τη βαριά νόσηση σε ποσοστό που ξεπερνά το 93% και σε μικρότερο ποσοστό αποτρέπει τηνπιθανότητα μετάδοσης της λοίμωξης. 


Αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα, η κα. Θεοδωρίδου ανέφερε πως ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι εμβολιασμένοι με μία δόση. 

Όπως είπε, η μία δόση του εμβολίου προσφέρει προστασία της τάξης του 33%, μάξιμουμ 50%, ενώ το ποσοστό εκτινάσσεται σε πάνω από 90% με τη δεύτερη δόση. 

«Στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι 1/10 δεν κάνει δεύτερη δόση και οι ηλικίες που το κάνουν αυτό είναι νέα άτομα. Η πιθανή ερμηνεία του φαινομένου είναι ότι στις ηλικίες αυτές υπάρχουν πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Χρειάζεται υπενθύμιση και διευκόλυνση στα άτομα που έχουν κάνει τη μια δόση. Να μην ξεχνάμε τη δεύτερη δόση γιατί είναι σημαντική» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM