ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.7.2021 | 10:16

Η μητέρα μου

Η μητέρα μου που λέτε έχει κοπιάσει αρκετά στη ζωή της, δεν είχε καμία βοήθεια και από το μηδέν έφτιαξε μια καλή ζωή (ας πούμε) για την οικογένεια της, δηλαδή εμάς. Επειδή εκείνη τα κατάφερε θεωρεί πως και εμείς τα παιδιά της πρέπει να πάρουμε μόνοι μας τη ζωή στα χέρια μας. Δεν διαφωνώ μέχρι εδώ απλά η στάση της πάει και ένα βήμα παρακάτω. Θεωρεί πως με τα σημερινά δεδομένα είναι εύκολο εγώ και ο αδερφός μου να βρούμε λεφτά για ένα αυτοκίνητο, για να τα βγάζουμε πέρα με ένα δικό μας σπίτι, να φτιάξουμε τη δίκη μας οικογένεια τη στιγμή που εκείνη πήρε έτοιμο το πατρικό μας.. Γενικά βλέπω ότι οι γονείς κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους, τους δίνουν χρήματα να πάνε διακοπές, τους κάνουν δώρο το πρώτο τους αυτοκίνητο (εντάξει όχι κάτι ολοκαίνουργιο), ζητάνε να κρατάνε τα παιδιά για να ξεκουράζεται το ζευγάρι και αλλά πολλά. Ωστόσο η μάνα μου θεωρεί πως αυτά δεν είναι αναγκαία και πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας ενώ δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια . Δεν έχω ακόμα παιδιά αλλά πιστεύω ότι αν κάνω θα τους προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ και σε στερηθώ αρκετά από την ζωή μου..
5
 
 
 
 
σχόλια

Σκέφτομαι πως είμαι στην ίδια φάση ακριβώς έχω και εγώ μεγαλύτερο αδερφό 22 μ΄ήνες
και ζούμε την ίδια κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια δεν αργήσαμε να τελειώσουμε τις σπουδές αλλά όλα τα πέρασε η μάνα μας από οικονομικά μέχρι ψυχολογικά και (καρκίνο) αλλά νίκησε γιατί την στηρίζαμε τώρα αυτό που τη νοιάζει είναι να μας αξιώσει αυτή η κοινωνία να βρούμε καλή δουλειά να πάρουμε στα ΄χέρια μας μια κάποια δύναμη και να ανταπεξέλθουμε και φυσικά να τη βοηθήσουμε.
Εγώ βρήκα δουλειά τώρα που στα γράφω αυτά ενώ ο αδερφός μου εργαζόταν στο παρελθόν τώρα από σεπτέμβρη πάλι.
Τι να πεις έχουν όλα τα δίκια οι μανάδες και εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και τη συντήρηση τους μην φτάσουμε 30φεύγα και ακόμη μας ταϊζουν!
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

Σας καλόμαθε πολύ μου φαίνεται. Κάποτε θα εκτιμήσεις τη μάνα σου, όταν θα τη χάσεις. Ξέρεις τι στερήσεις είχε για να σας μεγαλώσει; Απλα η γυναίκα θέλει να σας κάνει μάχιμους στη ζωή σας και να μην περιμένετε τα έτοιμα από τους γονείς. Καλά σας λέει. Στη θέση της θα σας πέταγα έξω από το σπίτι για να αναγκαστείτε να βρείτε δουλειά και να τα βγάλετε πέρα μόνοι.

Ναι αλλά άμα έχει γιατί να μην βοηθήσει; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δεν μιλάμε για φτωχή οικογένεια, αν κατάλαβα καλά. Μην δαιμονοποιουμε το ν γεγονός του να βρεις κάτι έτοιμο, ίσα ίσα σε γλυτώνει από μεγάλη ψυχική φθορά. Και μη ξεχνάμε ότι οι εποχές που διανύουμε εδώ και χρόνια δεν βοηθούν ένα νέο άνθρωπο να σταθεί εύκολα στα πόδια του, πόσο δε μάλλον να κάνει δική του περιουσία. Εύκολες οι συμβουλές και οι νουθεσιες αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Scroll to top icon