Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 05/08

les 400 coups Facebook Twitter
Τα 400 Χτυπήματα
0

Με τα εισιτήρια σε πτώση και αρκετούς σινεφίλ να ζουν ζωή σαν σινεμά σε κάποιο ελληνικό νησί, δεν έχουμε κανένα μεγάλο τίτλο αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες.

Αιχμή του δόρατος αποτελούν δύο αξιόλογες ευρωπαϊκές παραγωγές. Από τη μια έχουμε τη Γεύση της Απιστίας, μια ερωτική δραμεντί γαστρονομικού περιεχομένου από τον Κρίστοφερ Μπόε (Ερωτική Αναπαράσταση), ο οποίος δοκιμάζει τις δυνάμεις του για πρώτη φορά στο mainstream θέαμα, κι από την άλλη το Καλοκαίρι του ’85, μια νοσταλγική κινηματογραφική διαδρομή του Φρανσουά Οζόν που περιγράφει τη φιλία δύο έφηβων αγοριών, η οποία άφησε καλές εντυπώσεις στο περασμένο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Αν σας έλειψαν οι ισπανόφωνες κωμωδίες, οι Κουνιάδοι έρχονται για να ξεγελάσουν τη δίψα σας, το Twist επιχειρεί ένα σύγχρονο… twist –συγγνώμη για αυτό– στον μύθο του Όλιβερ Τουίστ, ενώ οι ισλανδικοί Δεσμοί Αίματος του 2015 αποκτούν ριμέικ με τίτλο Αδέρφια σε Σύγκρουση και πρωταγωνιστή τον Σαμ Νιλ.

Όσο για τις επανεκδόσεις, αυτή την εβδομάδα όσοι σινεφίλ τις προτιμήσουν, θα πάρουν μαθήματα κινηματογράφου από τον Φρανσουα Τριφό και τα 400 Χτυπήματα κι από τον Τζον Κασαβέτις και τη Νύχτα Πρεμιέρας του.
 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως, χωρούσε: Η Κέιτ Γουίνσλετ αναπαριστά on air τη σκηνή με την πόρτα από τον Τιτανικό

Πολιτισμός / Κι όμως, χωρούσε: Όταν η Κέιτ Γουίνσλετ έπαιξε ξανά on air τη σκηνή με την πόρτα από τον Τιτανικό

Καλεσμένη στο Late Night Show, το 2018, η ηθοποιός είχε αναπαραστήσει την επίμαχη σκηνή, με τον Στήβεν Κόλμπερτ στον ρόλο του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο - Έγινε ξανά viral μετά τις αποκαλύψεις της για τα γυρίσματα της ταινίας
LIFO NEWSROOM
Είναι λύση για το Λούβρο να «διαγράψει» τη «Μόνα Λίζα»;

Πολιτισμός / Είναι λύση για το Λούβρο να «διαγράψει» τη Μόνα Λίζα;

Το μουσείο θέλει να δαπανήσει μισό δισεκατομμύριο για μια νέα αίθουσα, η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτεί το έργο, και οι ειδικοί μιλούν για αξιοποίηση των άλλων θησαυρών του με ριζοσπαστικές αφηγήσεις.
LIFO NEWSROOM
ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΩΣ ΤΙΣ 21:00 Νύχτες Πρεμιέρας: 20 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Οθόνες / Νύχτες Πρεμιέρας 2024: Είκοσι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Ο νέος Αλμοδόβαρ, η ταινία τρόμου της χρονιάς, λιγότερο γνωστά αριστουργήματα του Κουροσάβα, κορυφαία βρετανικά φιλμ των '80s και πολλές ακόμα προτάσεις από το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ