Χάκερς έκλεψαν 600 εκατ. δολάρια σε τεράστια ληστεία κρυπτονομισμάτων

Χάκερς έκλεψαν 600 εκατ. δολάρια σε τεράστια ληστεία κρυπτονομισμάτων Facebook Twitter
0

Χάκερς έκλεψαν περίπου 600 εκατ. δολάρια σε μια -όπως φαίνεται- από τις μεγαλύτερες ληστείες κρυπτονομισμάτων όλων των εποχών. 

Η Poly Network, η οποία διαχειρίζεται μια πλατφόρμα διαλειτουργικότητας μεταξύ αλυσίδων blockchain, είπε ότι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν μια αδυναμία στο σύστημά της και πήραν χιλιάδες ψηφιακά νομίσματα, όπως το Ethers.

Να σημειωθεί πως μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις σημειώθηκαν πρόσφατα στις πλατφόρμες Coincheck και Mt Gox.

Σε επιστολή που δημοσίευσε στο Twitter, κάλεσε τους ληστές «να επικοινωνήσουν και να επιστρέψουν τα χακαρισμένα περιουσιακά στοιχεία». 

«Το χρηματικό ποσό που χακάρατε είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεγαλύτερο στην ιστορία της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi)», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

«Οι αρχές σε οποιαδήποτε χώρα θα το θεωρήσουν μεγάλο οικονομικό έγκλημα και θα ασκηθεί δίωξη εναντίον σας. Τα χρήματα που κλέψατε είναι από δεκάδες χιλιάδες μέλη της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων, δηλαδή απλούς πολίτες», πρόσθεσε η  Poly Network. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, οι χάκερς έκλεψαν νομίσματα Ether αξίας 267 εκατ. δολαρίων, Binance αξίας 252 εκατ. δολαρίων και USDC αξίας 85 εκατ. δολαρίων. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM