Προφυλακιστέοι η παίκτρια ριάλιτι και ο σύντροφός της για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης

Προφυλακιστέοι η παίκτρια ριάλιτι και ο σύντροφός της για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης Facebook Twitter
0

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μία παίκτρια ριάλιτι και ο σύντροφός της που κατηγορούνται για την υπόθεση μεταφοράς 7,8 κιλών κοκαΐνης

Οι δύο τους επιχείρησαν να δώσουν εξηγήσεις για τα, κατά περίσταση, αδικήματα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση, διακίνησης ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα και βίας κατά υπαλλήλων. Την ώρα της σύλληψής του, την περασμένη Πέμπτη, ο άνδρας βρέθηκε με βαλίτσα με αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, μικτού βάρους 7.827 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων οδήγησε μία πληροφορία που δόθηκε ανώνυμα. Αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης και των δύο, στην κατάθεσή του φέρεται να περιγράφει πώς ο 32χρονος κατηγορούμενος τέθηκε υπό παρακολούθηση, ύστερα από πληροφορίες που έλαβαν οι αρχές από πρόσωπο που «θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενο λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και για τη ζωή του».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η ΕΛ.ΑΣ πληροφορήθηκε πως ημεδαπός με συγκεκριμένο μικρό όνομα, ηλικίας 30 με 35 ετών «μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά» και ημεδαπή επίσης με γνωστό μικρό όνομα, «ηλικίας περίπου 30 ετών, μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής και διαμένουν σε οικία επί της οδού (κατονομάζεται η οδός) στην Αθήνα».

Ο άγνωστος είχε ακόμα υποστηρίξει πως το ζευγάρι συνεργαζόταν για τη μεταφορά ναρκωτικών με δίκυκλη μοτοσικλέτα, και πουλούσε κοκαΐνη έναντι 40.000 € το κιλό.

Δικηγόρος 29χρονης: Η εντολέας μου είναι παράπλευρη απώλεια

«Η εντολέας μου ισχυρίστηκε το έλλειμμα οποιασδήποτε γνώσης για τα ναρκωτικά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Είμαστε στην αρχή μιας ποινικής διαδικασίας. Λειτουργούν οι ενδείξεις. Σεβόμαστε την απόφαση, αλλά υπάρχει πλειάδα στοιχείων που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση. Θα αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης. Είναι παράπλευρη απώλεια ενός ανθρώπου που αντί να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της στις 15 Οκτωβρίου, βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση» ανέφερε ο συνήγορος της 29χρονης Παντελής Κοκοτός.

Δικηγόρος 32χρονου: Δεν είναι κανένας μεγαλέμπορος, εγκλωβίστηκε

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου, Σταύρος Γεωργόπουλος, δήλωσε: «Όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών καταστρέφει τον οργανισμό του, χάνει την αυτοκυριαρχία του και αν φτάσει στο σημείο να χρωστάει στα κυκλώματα που τον προμηθεύουν κινδυνεύει να γίνει υποχείριο τους και να εγκλωβιστεί ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος σε καταστάσεις οι οποίες τον οδηγούν στη φυλακή. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί σήμερα με τον εντολέα μου, ο  οποίος δεν είναι κανένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών, κατοικεί σε ένα διαμέρισμα ταπεινό και φτωχικό 50 τετραγωνικών, εργαζόταν από τα 13 του έτη και δυστυχώς εγκλωβίστηκε σε αυτή την υπόθεση»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM