Ντέιβ Σαπέλ: Σάλος με ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια στο νέο του stand up

Ντέιβ Σαπέλ: Σάλος με τα ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια στο νέο του stand up Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Ο κωμικός Ντέιβ Σαπέλ αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά σφοδρή κριτική από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στο τελευταίο του stand up comedy που βγήκε στο Netflix, με τίτλο «The Closer», ο προκλητικός κωμικός φαίνεται να απαντά στις προηγούμενες κατηγορίες εις βάρος του για ομοφοβία και τρανσφοβία, επιμένοντας σε όσα είχε αναφέρει.

Αστειεύεται από νωρίς με τον ράπερ DaBaby, ο οποίος αποκλείστηκε από πολλά μουσικά φεστιβάλ επειδή προέβη το προηγούμενο διάστημα σε δημόσια παραπληροφόρηση για τον HIV. «Χτύπησε την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ ακριβώς πάνω στο θέμα του AIDS» αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Στη συνέχεια, αφού είπε ότι ο DaBaby έκανε ένα «φοβερό λάθος», ο Σαπέλ σημειώνει ότι ο ράπερ συμμετείχε κάποτε σε πυροβολισμούς στο Walmart.

«Τίποτα κακό δε συνέβη στην καριέρα του», λέει. «Στη χώρα μας, μπορείτε να πυροβολήσετε αλλά καλύτερα να μην πληγώσετε τα συναισθήματα ενός ομοφυλόφιλου ατόμου» συνεχίζει.

Σε άλλο σημείο λέει «εμείς οι μαύροι κοιτάμε την γκέι κοινότητα και σκεφτόμαστε "κοίτα πόσο καλά πηγαίνει αυτό το κίνημα"». «Αισθάνομαι ότι αν οι σκλάβοι είχαν βρεφικό λάδι και λεία σορτς, ίσως να ήμασταν ελεύθεροι εκατό χρόνια νωρίτερα» προσθέτει. 

Έπειτα αναφέρθηκε στον εαυτό του ειρωνικά ως «τρανσφοβικό κωμικό» στρεφόμενος προς τα τρανς άτομα. Μερικά από τα αστεία του αφορούν την ανατομία αυτών των ανθρώπων παρομοιάζοντάς τους με τα χορτοφαγικά υποκατάστατα των προϊόντων κρέατος.

Τα εν λόγω σχόλια όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν οργή τόσο σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα όσο και οργανισμούς. Η «National Black Justice Coalition» που στοχεύει στην ενδυνάμωση των μαύρων ΛΟΑΤΚΙ ατόμων κάλεσε το Netflix να αφαιρέσει το εν λόγω πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο Ντέιβιντ Τζονς εκτελεστικός διευθυντής του «National Black Justice Coalition», επέκρινε την απόφαση του Netflix να βάλει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην πλατφόρμα του, αποκαλώντας το μια «εχθρική τρανσφοβία και ομοφοβία του Σαπέλ».

Η Ζακλίν Μουρ, παραγωγός του «Dear White People» και η ίδια transgender, έγραψε στο Twitter ότι δε θα συνεργαστεί πλέον με την πλατφόρμα «όσο συνεχίζουν να επωφελούνται από επικίνδυνα τρανσφοβικό περιεχόμενο».

Με πληροφορίες από Washington Post και France24

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικόλ Κίντμαν και Σάλμα Χάγεκ «παρεξηγήθηκαν» στο κόκκινο χαλί

TV & Media / Νικόλ Κίντμαν και Σάλμα Χάγιεκ «παρεξηγήθηκαν» στο κόκκινο χαλί

Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Κίντμαν φάνηκε να απομακρύνει απότομα και με αυστηρό ύφος το χέρι της Χάγεκ, που προσπαθούσε να την τραβήξει για φωτογραφία
LIFO NEWSROOM
«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» - Ο Γιώργος Λιάγκας απολογήθηκε για το ρεπορτάζ σχετικά με τον Τζορτζ Μπάλντοκ

It's Viral / «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» - Ο Λιάγκας απολογήθηκε για το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ

Μετά τις αντιδράσεις εναντίον του για το χυδαίο ρεπορτάζ σχετικά με την ανάλυση των χώρων και των τετραγωνικών της κατοικίας όπου βρέθηκε νεκρός ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού
LIFO NEWSROOM