Σάλμα Χάγιεκ για Γουάινστιν: «Μου φώναζε, δεν σε προσέλαβα για να φαίνεσαι άσχημη»

Σάλμα Χάγιεκ για Γουάινστιν: «Μου φώναζε, δεν σε προσέλαβα για να φαίνεσαι άσχημη» Facebook Twitter
AP
0

H Σάλμα Χάγιεκ μίλησε στον Guardian, με αφορμή το Eternals και το House of Gucci, που βγαίνουν στις αίθουσες και αναφέρθηκε στα χρόνια σεξουαλικής παρενόχλησης, που υπέστη από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Το 2017 είχε γράψει ένα συγκλονιστικό άρθρο για τους New York Times, περιγράφοντας λεπτομερώς πώς την παρενοχλούσε σεξουαλικά για χρόνια και πώς εκείνη συνέχιζε να λέει όχι.

«(Έλεγα) όχι, στο να κάνω ντους μαζί του. Όχι, να τον αφήσω να με βλέπει να κάνω μπάνιο. Όχι, να τον αφήσω να μου κάνει μασάζ. Όχι, στο να αφήσω έναν γυμνό φίλο του να μου κάνει μασάζ. Όχι, να τον αφήσω να μου κάνει στοματικό σεξ. Όχι, να βγάλω τα ρούχα μου μαζί με άλλη γυναίκα. Όχι όχι όχι όχι… Και με κάθε άρνηση ερχόταν η μακιαβελική οργή του Χάρβεϊ».

Η Χάγιεκ, ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν είναι πολύ ενθουσιασμένη με την αναπαραγωγή αυτού του συγκεκριμένου μέρους της ιστορίας της.

«Είναι τόσο βαρετό και παλιό!» λέει στον Guardian. Η ίδια θεωρεί πλέον ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης που είχε ο πάλαι ποτέ ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ για να υπάρχει στον χώρο.

«Σε ένα βαθμό (ναι αυτός ήταν ο λόγος). Και ένιωθε καλά (όταν με εκφόβιζε). Εντάξει, στη συνέχεια εγώ ανατρίχιαζα ολόκληρη και η κατάσταση αυτή μου προκαλούσε βαθιά θλίψη, αλλά υπήρχε μια τέτοια οπτική, σαν να ήταν κινούμενα σχέδια όλο αυτό το θέμα.

»Όταν με έπαιρνε τηλέφωνο (κατά τη διάρκεια της ταινίας Φρίντα) και ούρλιαζε: «Γιατί έχεις (μονόφρυδο) και μουστάκι; Δεν σε προσέλαβα για να φαίνεσαι άσχημη!» του απαντούσα «Μα δεν έχεις δει, ποτέ μια φωτογραφία της Φρίντα Κάλο;» Αν ένας άντρας έπαιζε τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, δεν θα έλεγε, «Τι συμβαίνει με αυτή τη μύτη». λέει.

Στο άρθρο των New York Times, η Χάγιεκ ισχυρίστηκε ότι ο Γουάινστιν δεν της επιτέθηκε ποτέ επειδή ήταν φίλη με ανθρώπους όπως ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Επίσης, ήμουν πολύ δυνατή, ισχυρίζεται η ίδια.

«Δεν είπα απλώς όχι. Είμαι μια δύναμη που πρέπει να με αναγνωρίζουν. Δεν με είδε ποτέ ως αδύναμη. Δεν είναι ότι δεν φοβάμαι, αλλά δεν πρόκειται να το δείτε. Μπορεί να είμαι σχεδόν εκφοβιστική με την ήρεμη δύναμή μου» λέει.

Αργότερα η ίδια δήλωσε ότι ο Γουάινστιν δεν ήταν «ο πρώτος ούτε ο τελευταίος» που την αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο, περιγράφοντας τη συνθήκη αυτή στο Χόλιγουντ ως «συστηματική».

Το 2020, ο Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση για κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.

Η Χάγιεκ κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου μετά την ερμηνεία της ως Φρίντα Κάλο και πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στον κόσμο της Marvel στην ταινία Eternals της βραβευμένης με Όσκαρ, Chloe Zhao ενώ πρωταγωνιστεί και στο πολυανμενόμενο House of Gucci, του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM