Γκέι Αφγανός τρέμει πως οι φίλοι του θα τον εκθέσουν για «μπόνους» από τους Ταλιμπάν

Γκέι Αφγανός τρέμει πως οι φίλοι του θα τον εκθέσουν για «μπόνους» από τους Ταλιμπάν Facebook Twitter
AP Photo/Ahmad Halabisaz
0

Ένας γκέι άνδρας από το Αφγανιστάν, που έκανε come out σε δύο φίλους του πριν καταλάβουν την εξουσία οι Ταλιμπάν, ζει πλέον με τον φόβο ότι θα τον εκθέσουν στην εξτρεμιστική ομάδα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ο Σουλεϊμάν, όχι το πραγματικό του όνομα, είναι ένας από τους πολλούς LGBT+ ανθρώπους που ζουν αυτή τη στιγμή με φόβο στο Αφγανιστάν, το οποίο ελέγχεται από τους Ταλιμπάν. Είναι απελπισμένος να φύγει από τη χώρα και ονειρεύεται να φτιάξει μια νέα ζωή στην Αγγλία, όπου θα μπορούσε να έχει αγόρι και να ζει ελεύθερα.

«Η ζωή υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν ως ομοφυλόφιλος είναι πολύ δύσκολη», λέει στο PinkNews. «Αλήθεια τους φοβάμαι γιατί δεν ξέρω τι θα κάνουν αν μάθουν για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Εξαιτίας αυτού, δεν βγαίνω συχνά από το σπίτι μου. Μένω πάντα μέσα για να αποφύγω μια συνάντηση».

Πριν καταλάβουν την εξουσία οι Ταλιμπάν τον Αύγουστο, ο Σουλεϊμάν ζούσε με την οικογένειά του και δίδασκε Αγγλικά σε ένα πανεπιστήμιο. Μετά την πτώση της Καμπούλ, ταξίδεψε στην πρωτεύουσα μαζί με αμέτρητους άλλους Αφγανούς. Προσπάθησε να φύγει, αλλά δεν βρήκε τρόπο. Έκτοτε, επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου ζει σήμερα στη σκιά, περιμένοντας να σωθεί.

Ο Σουλεϊμάν ήξερε ότι ήταν διαφορετικός από μικρό παιδί. Μόλις ανακάλυψε το Διαδίκτυο, γρήγορα έμαθε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Σε ηλικία 20 ετών, δέχθηκε πίεση από την οικογένειά του να παντρευτεί.

«Ήταν ένα πολύ, πολύ δύσκολο και σκληρό  για μένα να παντρευτώ γιατί δεν έλκομαι από τα κορίτσια», λέει. Απέρριψε τις ικεσίες της οικογένειάς του επειδή ένιωθε ότι ο γάμος θα «κατέστρεφε» το μέλλον του, αναγκάζοντάς τον να ζήσει μια ζωή που δεν ήθελε.

Στην οικογένειά του δεν έκανε ποτέ come out -κάτι τέτοιο θα είχε σχεδόν σίγουρα συνέπειες- αλλά πιστεύει ότι έχουν κάποιες υποψίες.

«Η οικογένειά μου και τα αδέρφια μου υποθέτουν γιατί με ρωτούν: "Έχεις κοπέλες; Γιατί δεν έχεις σχέση με κορίτσια; Γιατί δεν μιλάς με κορίτσια; Γιατί δεν νιώθεις έλξη για τα κορίτσια;". Όλα τα αδέρφια και τα ξαδέρφια μου έχουν φίλες και κάνουν σεξ με κορίτσια, εκτός από εμένα. Μπορεί να υποθέτουν ότι είμαι γκέι, αλλά δεν μιλάμε για αυτό το θέμα γιατί είναι πολύ δύσκολο για την οικογένειά μας να μιλήσει για αυτά τα θέματα, ειδικά σε αυτήν την επαρχία. Είναι μια πολύ θρησκευόμενη κοινωνία και χώρα».

Ο Σουλεϊμάν απέφευγε το σεξ και τις σχέσεις επειδή δεν ήθελε να ντροπιάσει την οικογένειά του. Ωστόσο, δύο από τους φίλους του γνωρίζουν τη σεξουαλικότητά του. «Πραγματικά φοβάμαι μήπως οι φίλοι μου τους πουν για την κατάστασή μου γιατί είναι πολύ, πολύ μεγάλο θέμα για αυτούς. Αν το μοιραστούν, θα πάρουν μπόνους από τους Ταλιμπάν».

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο αποκαρδιωτική επειδή ο Σουλεϊμάν έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πνίξει και να κρύψει τη σεξουαλικότητά του. Λέει ότι δεν έκανε ποτέ σεξ με άλλον άντρα και δεν είχε ποτέ αγόρι. Η οικογένειά του χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην επαρχία του και γνωρίζει ότι, αν η σεξουαλικότητά του αποκαλυπτόταν, θα ήταν «μεγάλη ντροπή» για αυτούς.

«Στην κουλτούρα μας είναι πολύ μεγάλη ντροπή και αμηχανία να ανακαλύπτεται ότι είσαι γκέι και να έχεις σεξουαλικές σχέσεις, επομένως αποφεύγω και αρνούμαι πάντα να κάνω σεξ και να έχω αγόρι», λέει. «Κρύβομαι κάθε μέρα και τα κρατάω όλα μυστικά».

Ο Σουλεϊμάν ευελπιστεί να φύγει σύντομα από το Αφγανιστάν. Ευχαρίστως θα ζούσε σε οποιαδήποτε χώρα όπου τα πράγματα είναι καλύτερα για τα LGBT+ άτομα, αλλά θέλει ιδιαιτέρως να ζήσει στην Αγγλία.

«Αγαπώ την Αγγλία λόγω της φύσης, της ομορφιάς, της ελευθερίας και των ανθρώπων της», λέει. «Τα άλλα που μου αρέσουν είναι η αγγλική γλώσσα, θα ήταν εύκολο για μένα να ζήσω στην Αγγλία επειδή ξέρω τη γλώσσα. Θα έλυνε όλα μου τα προβλήματα. Θα ήθελα πολύ να έχω ένα αγόρι και μια καλή ζωή. Δεν είχα ποτέ αγόρι ούτε έχω κάνει σεξ δεδομένου ότι έχουν περάσει 24 χρόνια που σκοτώνω τα συναισθήματά μου. Τα κρατάω όλα μυστικά και σκοτώνω όλες μου τις σκέψεις για να μείνω ζωντανός στο Αφγανιστάν».

Τα άτομα LGBT+ «είναι τα πρώτα που εκτελούνται» στο Αφγανιστάν - αλλά οι τελευταίοι που το εγκαταλείπουν.


Ο Νεμάτ Σαντάτ είναι ένας γκέι Αφγανός και συγγραφέας που ζει στις ΗΠΑ. Είναι ένας από τους πολλούς ακτιβιστές που εργάζονται για να φέρουν ανθρώπους σαν τον Σουλεϊμάν κάπου με ασφάλεια- αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έχει εκατοντάδες τέτοιους ανθρώπους στη λίστα του.

Επίσης δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Έχει δημιουργήσει έναν έρανο σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει τους LGBT+ Αφγανούς.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ