Η KPMG προσφέρει εκπαίδευση στον ψηφιακό γραμματισμό σε 100 000 νέους σε 60 χώρες

Η KPMG προσφέρει εκπαίδευση στον ψηφιακό γραμματισμό σε 100.000 νέους σε 60 χώρες

Η πρωτοβουλία, την οποία έχουν αναλάβει επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας της KPMG, στοχεύει στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων στην σπουδαιότητα της κυβερνοασφάλειας και στους κινδύνους του διαδικτύου.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η KPMG International πραγματοποίησε τη δράση Global Cyber Day (Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο), σε 60 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, την μεγαλύτερη διοργάνωση στην ιστορία του προγράμματος μέχρι σήμερα. Η κοινωνική πρωτοβουλία, την οποία έχουν αναλάβει επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας της KPMG, έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους νέους ανθρώπους για τη σπουδαιότητα της κυβερνοασφάλειας και τους κινδύνους του διαδικτύου, ως μέρος της δέσμευσης του παγκόσμιου οργανισμού να ενισχύει τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εταιρείες μέλη της KPMG.

 

Οι διαδικτυακές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Οκτωβρίου στο πλαίσιο του παγκόσμια αναγνωρισμένου Διεθνούς Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, και περιλάμβαναν οδηγίες για την ασφαλή χρήση των προσωπικών δεδομένων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον διαδικτυακό εκφοβισμό (bullying), τα διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα.

 

Η KPMG προσφέρει εκπαίδευση στον ψηφιακό γραμματισμό σε 100 000 νέους σε 60 χώρες

 

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα “KPMG Global Cyber Day” κατάφερε να ενημερώσει στο διάστημα του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας περισσότερους από 1 400 μαθητές σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σπάζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 960 μαθητών για το οποίο η εταιρεία βραβεύθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards τo 2019.

 

Είναι καθήκον μας να βοηθάμε με την εκπαίδευση και την προαγωγή της ασφαλούς συμπεριφοράς στο διαδίκτυο των πιο ευάλωτων ανάμεσά μας», ανέφερε ο Akhilesh Tuteja, επικεφαλής του τομέα Global Cyber Security της KPMG. «Μέσω της ενθάρρυνσης ασφαλών πρακτικών, δίνουμε τα εφόδια σε νέους ανθρώπους για να αναπτύξουν ασφαλείς συνήθειες στο διαδίκτυο και παρέχουμε στους γονείς και τους δασκάλους τα εργαλεία ώστε να επικοινωνούν καλύτερα με τα παιδιά».

 

Η έρευνα CEO Outlook 2021 της KPMG ανέδειξε ότι τα ανώτερα ηγετικά στελέχη των επιχειρήσεων θεωρούν την κυβερνοασφάλεια ως κορυφαίο επιχειρηματικό ζήτημα της εποχής μας. Ο κίνδυνος της κυβερνοασφάλειας συναγωνίζεται τα σύγχρονα ζητήματα του περιβάλλοντος και της εφοδιαστικής αλυσίδας, ως κορυφαία απειλή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Η KPMG προσφέρει εκπαίδευση στον ψηφιακό γραμματισμό σε 100 000 νέους σε 60 χώρες

 

Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί ένα διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τα παιδιά. Μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι ότι οι νέοι περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με μια έκθεση από την Qustodio, τα παιδιά περνούν 25% περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, 76% περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, 23% περισσότερο στα video games, 54% περισσότερο στην εκπαίδευση και 49% περισσότερο στην επικοινωνία. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις του DQ Institute περίπου τα δύο τρίτα (60%) των παιδιών ηλικίας 8-12 ετών εκτίθενται σε μία ή περισσότερες μορφές κινδύνου στον κυβερνοχώρο, με 45% να επηρεάζονται από τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bullying).

 

«Οι νέοι χρειάζονται ένα δίχτυ ασφαλείας ώστε να προστατευθούν από το bullying», προσθέτει ο Tuteja.

 

«Είναι αλήθεια ότι οι νέοι περνούν πιο πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, ενώ οι «bullies» πλέον δεν παραμονεύουν σε μια άκρη της παιδικής χαράς αλλά σε γωνιές του διαδικτύου».

 

Στον απόηχο της μεγάλης επιτυχίας των προηγούμενων Global Cyber Days της KPMG, η εταιρεία επέκτεινε την πρωτοβουλία της το 2021 μέσω της διαδικτυακής οργάνωσής της. Αυτό επέτρεψε τη συμμετοχή περισσότερων εταιρειών της KPMG, διευρύνοντας την εμβέλειά της προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις για γονείς και δασκάλους, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες συναντήσεις για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

 

«Η διοργάνωση της πρωτοβουλίας Global Cyber Day στηρίζει τη δέσμευση της KPMG για εταιρική κοινωνική ευθύνη σύμφωνα με τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: Ποιοτική Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση, όπως περιγράφεται στη δράση της KPMG: Our Impact Plan», σχολιάζει η Serena Brown, Global Head of Corporate Citizenship, KPMG. «Ο εφοδιασμός των νέων με γνώσεις σχετικά με το πώς να παραμένουν ασφαλείς στο διαδίκτυο και να κάνουν τις σωστές επιλογές στον ψηφιακό κόσμο μας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη ώστε να καταφέρουμε να καταστήσουμε τις τοπικές κοινότητες ένα πιο ασφαλές μέρος. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε σημαντικά προς την επίτευξη του ΣΒΑ 4, να διασφαλίζουμε ισότιμη ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και να προωθούμε τις ευκαιρίες δια βίου εκπαίδευσης για όλους, ως το κλειδί για ένα μέλλον ευημερίας χωρίς αποκλεισμούς».

 

Ο Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, KPMG στην Ελλάδα σχολιάζει «Δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο όπου τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα εφόδια ώστε να προστατευτούν από κυβερνοεπιθέσεις και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις στο διαδίκτυο. Η πρωτοβουλία αυτή, δεν αποτελεί άλλη μια δράση κοινωνικής υπευθυνότητας της KPMG, αλλά και μια ουσιαστική δέσμευσή μας ως άνθρωποι, γονείς και επαγγελματίες για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού χώρου».

 

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon