Καντονά για Μουντιάλ 2022: «Δεν θα το παρακολουθήσω - Χιλιάδες εργάτες σκοτώθηκαν χτίζοντας στάδια»

Καντονά για Μουντιάλ Κατάρ: «Δεν θα το παρακολουθήσω - Χιλιάδες εργάτες σκοτώθηκαν χτίζοντας στάδια» Facebook Twitter
0

O Ερίκ Καντονά, θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Γαλλίας,  ανέφερε πως δεν θα παρακολουθήσει το ερχόμενο Μουντιάλ στο Κατάρ, διαμαρτυρόμενος για τις φρικτές συνθήκες εργασίας χιλιάδων εργατών στα στάδια.

Ο πρώην άσος των γηπέδων επέκρινε την FIFA για την απόφασή της να αναθέσει στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής τη διοργάνωση. 

«Τις τελευταίες δεκαετίες, είχαμε πολλές διοργανώσεις όπως Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια Κύπελλα σε αναδυόμενες χώρες - όπως η Ρωσία ή η Κίνα. Όμως, το Κατάρ δεν είναι χώρα ποδοσφαίρου» ανέφερε ο ίδιος στη Sportsmail πριν το λανσάρισμα του νέου του πρότζεκτ Looking FC - που προσφέρει ταξίδια στους φιλάθλους που θέλουν να βιώσουν την ποδοσφαιρική κουλτούρα στον κόσμο. 

«Για να είμαι ειλικρινής, δε με νοιάζει καθόλου το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Δεν είμαι κατά της ιδέας φιλοξενίας ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου σε μια χώρα όπου υπάρχει η δυνατότητα προώθησης και ανάπτυξης του ποδοσφαίρου, όπως η Νότια Αφρική ή οι ΗΠΑ. Στο Κατάρ η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Δεν υπάρχει τίποτα, γίνεται μόνο για το χρήμα, πιστεύω» σημείωσε, προσθέτοντας: «Είναι μόνο για το χρήμα. Και ο τρόπος που αντιμετώπισαν τους ανθρώπους που έχτισαν τα στάδια, είναι φρικτός». 

«Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν κι όμως εμείς θα γιορτάσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Προσωπικά, δεν θα το δω» κατέληξε ο Καντονά. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που είχε δημοσιεύσει εντός 2021 ο Guardian, περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργαζόμενοι από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα έχουν πεθάνει στο Κατάρ τα τελευταία δέκα χρόνια, από τότε που κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κατά μέσο όρο 12 μετανάστες εργαζόμενοι από αυτά τα πέντε έθνη της Νότιας Ασίας πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από τη νύχτα του Δεκεμβρίου 2010 που οι δρόμοι της Ντόχα γέμισαν από εκστατικά πλήθη που γιόρταζαν τη νίκη του Κατάρ, σύμφωνα με τα ευρήματα, που συγκεντρώθηκαν από κυβερνητικές πηγές.

Με πληροφορίες από Marca/Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM