ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.1.2022 | 22:35

Κουραστηκα

Κουράστηκα να τρώω άκυρο επειδή δεν καλύπτω τα στερεοτυπικά προσόντα ενός τυπικού άντρα.Κουράστηκα να πρέπει να αποδεικνύω ότι είμαι άνδρας..οι άνδρες δεν κλαίνε,οι άνδρες δεν πονάνε,οι άνδρες το ένα,οι άνδρες το άλλο.Δεν με καλύπτει αυτή η στερεοτυπική εικόνα και δεν πρόκειται να την εστερνιστώ.Α και κάτι άλλο.ΔΥΣΤΥΧΩΣ εγώ στο σπίτι μου έμαθα να αγαπάω αλλά όπως φαίνεται δεν είναι έτσι ο υπόλοιπος κόσμος. Όπως πολύ ορθά είπε ο La Rochefoucauld, η πραγματική αγάπη είναι σαν τα φαντάσματα,όλοι μιλάνε για αυτή,αλλά λίγοι την έχουν δει.
9
 
 
 
 
σχόλια

Και πολύ καλά κάνεις και δεν την ενστερνίζεσαι. Αυτά είναι δυστυχώς τα κατάλοιπα της πατριαρχίας. Και δυστυχώς υπάρχει και η λανθασμένη στερεοτυπική ιδέα στην κοινωνία μας ότι μια ήρεμη και ισορροπημένη σχέση είναι βαρετή, ενώ έχουμε βαφτίσει το δράμα πάθος. Αγκάλιασε τον εαυτό σου ακριβώς όπως είσαι. Αυτά τα στερεότυπα έχουν αρχίσει να σπάνε και να φαίνεται σιγά σιγά μια ελπίδα που μας χωράει όλους. Να ξέρεις ότι υπάρχουν και σήμερα σίγουρα πολλές που ψάχνουν αυτό ακριβώς που είσαι(όπως κι εγώ). Σου εύχομαι τα καλύτερα :)

@Nesryn

Θεωρώ ότι δεν φταίει η πατριαρχία σαν θεσμός / σύστημα ιδεών.
Η κοινωνία έχει την τάση να διαστρεβλώνει κάποιες αξίες και να εξυμνεί το δράμα.
Νομίζεις αν υπήρχε μητριαρχία θα ήταν καλύτερη η κατάσταση?
Και για να λέμε την αλήθεια οι σύγχρονες κοινωνίες δεν είναι τόσο πατριαρχικές όπως δείχνουν, ούτε έχουν σχέση με παλιότερες δεκαετίες.

Τα στερεότυπα ναι μεν οδηγούν συνήθως στην κοινωνική κατηγοριοποίηση και την προκατάληψη, από την άλλη όμως είναι και στο χέρι του καθενός να αναπτύξει ορθό τρόπο κρίσης και νοοτροπίας ώστε να αποφευχθεί η γενίκευση ενός ατόμου από το κοινωνικό σύνολο.

Επίσης να αναφέρω ότι τα στερεότυπα δεν έχουν πάντα αρνητική χροιά. Πχ ένα στερεότυπο φυλετικού τύπου είναι το ότι οι Αφρικανικές φυλές υπερτερούν σε διάφορα αθλήματα. Το οποίο είναι αλήθεια. Βλέπε π.χ. μπάσκετ, τρέξιμο.

Δυστυχώς η κοινωνία κατακρίνει και κάνει διακρίσεις. Όλοι μας λίγο ή πολύ φοράμε μάσκα σε πολλές περιπτώσεις.

EDIT 1) : Οι απαντήσεις μου βλέπω δεν ανεβαίνουν....Επί του θέματος τώρα, στην φίλτατη @Nesryn.

Πως ακριβώς συνδέεται η πατριαρχία με τις γυναικοκτονίες και τους βιασμούς? Πως έχουν σχέση?
Λέει πουθενά ο ορισμός της πατριαρχίας κάτι τέτοιο? Ή παίρνεις παράδειγμα τους Ταλιμπάν οι οποίοι δρουν βάση Ισλαμισμού και τσουβαλιάζεις όλους τους άνδρες?

Με τι κριτήρια με αποκαλείς μισογύνη? Πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
Αντί να τεκμηριώσεις τα λεγόμενα σου, πετάς έναν χαρακτηρισμό και αυτό μόνο?

Αποφεύγεις να μου απαντήσεις γιατί δεν έχεις επιχειρήματα και σου είναι πιο εύκολο να με κακολογήσεις.

Περιμένω επιχειρήματα και ορθές τοποθετήσεις στους χαρακτηρισμούς σου.

EDIT 2) : Οι απαντήσεις μου δεν ανεβαίνουν... Αυτό είναι σεξιστικό..

TheDude δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα να κάνω διάλογο με ένα άτομο που έχει τόσο μισογυνιστικές απόψεις. Το μόνο που θα πω είναι ότι άσε καλύτερα τα γεγονότα να κρίνουν άμα υπάρχει ακόμα πατριαρχία και όχι τα προσωπικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα. Οι γυναικοκτονίες και οι βιασμοί που έρχονται συνέχεια στο φως είναι υπεραρκετά για αυτό.

TheDude επειδή θεωρώ ότι η γνώση είναι απαραίτητη για την εξέλιξη θα μπω στον κόπο να απαντήσω. Εδώ δες πως συνδέεται η πατριαρχία με τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία; https://ampa.lifo.gr/gunaikes/stin-patriarchia-oi-gynaikes-einai-antike…. Υπάρχουν χιλιάδες ακόμα πηγές και μελέτες που μπορείς να διαβάσεις με ένα απλό γκουγκλάρισμα. Δεν το λέω εγώ το λένε χιλιάδες επιστήμονες. Τώρα όσον αφορά τη σύνδεση που έκανα στον εξομολογούμενο με την πατριαρχία στηρίζεται στο ότι τα στερεότυπα της πατριαρχίας ακριβώς πιέζουν τους άνδρες να δείξουν πόσο σκληροί είναι και πόσο δύναμη έχουν, ενώ η ευαισθησία είναι απαγορευτική για τον "ανδρισμό" τους . Το χαρακτηριστικότατο παράδειγμα "οι άντρες δεν κλαίνε" από που νομίζεις ότι προήλθε; Ελπίζω κάπου εδώ να έχεις καταλάβει ότι δεν πρόκειται για έναν απλό ορισμό αλλά για μια ολόκληρη κουλτούρα που έχει πολύπλευρες προεκτάσεις. Δεν έχω κανένα σκοπό να τσουβαλιάσω τους άνδρες όπως λες, εγώ μιλάω για μια κουλτούρα. Το ότι υπάρχει δεν καθιστά αυτόματα κάθε άνδρα που γεννιέται μισογύνη. Όπως ούτε το ότι υπάρχει το λευκό προνόμιο δεν κάνει κάθε λευκό αυτόματα ρατσιστή. Εσύ όμως συγκεκριμένα έχεις προσβάλλει επανειλημμένα τις γυναίκες στα σχόλια σου. ( το πότε το έχεις κάνει αυτό στο έχουν επισημάνει ανά διαστήματα πολλοί σχολιαστές ). Και ναι αυτό σε κάνει μισογύνη. Τέλος το να μου μιλάς γενικά για τα στερεότυπα είναι τελείως άτοπο. Εγώ μίλησα για συγκεκριμένα που αποδεδειγμένα έχουν αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα νομίσεις ότι αυτά που λες είναι βάσιμα επιχειρήματα και θα μου κάνεις mansplaining, διάβασε πρώτα λίγο παραπάνω. ;)

Αρχικά, ακριβώς όπως είσαι, θα βρεις και εσύ τον άνθρωπό σου. Το να μπορείς να εκφράζεσαι συναισθηματικά είναι ωραίο πράγμα. Δεύτερον, συμφιλιώσου με την ιδέα της αρρενωπότητας. Επειδή είσαι λίγο διαφορετικός δεν χρειάζεται να σε απωθούν άλλες μορφές αρσενικότητας ή να σε πληγώνουν. .Διερεύνησε εάν έχεις κάποια θέματα με τον πατέρα σου (αρσενική φιγούρα) ή κάποιους άλλους άντρες της ζωής σου. Τρίτον το να έχεις μάθει να αγαπάς είναι το πιο όμορφο πράγμα. Η έκφραση αυτής της αγάπης δεν θα είναι ελκυστική σε όσες δεν την χρειάζονται από σένα όμως. Δεν φταίει η αγάπη σου, φταίει το ταίριασμα με τον παραλήπτη της... Δεν νομίζω πως τρως άκυρα επειδή δεν είσαι ο στερεοτυπικός άντρας . Τρως άκυρα γιατί είσαι πολύ αληθινός και δείχνεις ποιος είσαι, οπότε οι κοπέλες δεν μπερδεύονται και ξέρουν αν θέλουν κάτι μαζί σου ή όχι. Ξέρεις πόσες μένουν σε σχέσεις επειδή ο άλλος δίνει αντιφατική εικόνα για το τι είναι και οι κοπέλες ελπίζουν σε κάτι που δεν υπάρχει ; Πέρα από όλα αυτά , θα με συγχωρήσεις που θα μιλήσω τώρα λίγο στερεοτυπικά, θέλουμε κάποιον με τον οποίο να έχουμε δυναμική συντρόφου και όχι φίλου , να νιώθουμε ότι θα είναι δίπλα μας και μπορεί να μας προστατέψει. Αυτό δεν έχει συγκεκριμένη αρρενωπή εικόνα, είναι μία εσωτερική αίσθηση και απλά το αναφέρω :)

Μπράβο για την συμπεριφορά και την στάση ζωής που έχεις. Να συνεχίσεις να είσαι ο ευατός σου και να κάνεις αυτό που θεωρείς ότι σε εκφράζει καλύτερα.

Scroll to top icon