Εκουαδόρ: Νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστια κατολίσθηση που έθαψε σπίτια και αυτοκίνητα

Εκουαδόρ: Νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστια κατολίσθηση που έθαψε σπίτια και αυτοκίνητα Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Μία τεράστια κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις πιο κατακλυσμιαίες βροχές στο Εκουαδόρ εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, έχει στοιχίζει τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους στην πρωτεύουσα, Κίτο. 

Λάσπη και βράχοι αποκολλήθηκαν από τις πλαγιές του ηφαιστείου Πιτσίντσα που δεσπόζει στην πόλη, με αποτέλεσμα σπίτια και αυτοκίνητα να θαφτούν κάτω από τόνους χώματος. 

Ακόμη 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν. 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο όγκος βροχής που έπληξε το βουνό ήταν 40 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είχαν προβλέψει. 

«Είδα ένα χείμαρρο να παρασύρει έναν άνδρα και ένα παιδί. Ήταν φρικτό» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα El Universo. 

Σύμφωνα με τις αρχές, άλλοι 16 άνθρωποι αγνοούνται και ομάδες διάσωσης σαρώνουν σπίτια και δρόμους για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων στα νερά. 


Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί κυρίως στις περιοχές La Gasca και La Comuna.

«Είδαμε ένα έντονο μαύρο ποτάμι που σάρωνε τα πάντα, χρειάστηκε να σκαρφαλώσουμε σε τοίχους για να γλιτώσουμε» ανέφερε κάτοικος του Κίτο που εγκατέλειψε όπως όπως το σπίτι του με τις δύο κόρες του. 


Η βροχόπτωση της Δευτέρας ήταν «ρεκόρ που δεν έχει καταγραφεί από το 2003» ανέφερε ο δήμαρχος του Κίτο, Σαντιάγο Γκαρντέρας. 

Με πληροφορίες από BBC
 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ