Μια γαλλική ζυθοποιία άρχισε να χρησιμοποιεί φύκια, μια φυτική χρωστική ουσία απ'ευθείας από τη φύση, για την παρασκευή μπλε μπίρας.
Η μπίρα με την εμπορική ονομασία «Line» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας εταιρείας που θέλει να προωθήσει τα φύκια ως συμπλήρωμα διατροφής και μιας ζυθοποιίας που αναζητούσε τρόπο να κάνει τα ποτά της ξεχωριστά.
Η μπίρα φαίνεται πως έχει ήδη αποκτήσει το κοινό της και τα πάει καλά, λέει ο Σεμπαστιέν Βερμπέκ, υπάλληλος της Hoppy Urban Brew που παρασκευάζει τη μπίρα. «Προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον και περιέργεια από το κοινό» επιβεβαιώνει.
A French brewer has started using algae with a naturally occurring pigment to turn their beer blue https://t.co/PSByYxOZ51 pic.twitter.com/1tE4KV4AIB
— Reuters (@Reuters) February 3, 2022
Η μπλε απόχρωση προκύπτει από τη σπιρουλίνα, θαλασσινό φυτό κυανο-πράσινου χρώματος που προστίθεται στο ποτό κατά τη διαδικασία της ζύμωσης.
Ελαφριά και με φρουτώδη επίγευση χαρακτήρισε τη γεύση της μπίρας η Ματίλντ Βανμασνάρ, παραδεχόμενη πως η μόνη ένδειξη πως περιέχει φύκη, είναι το ξεχωριστό της χρώμα.
Elle est excellente la « Grisette bleutée » de @Roubaix, légère, parfumée, un zeste acidulé et une jolie couleur bleutée #éthique #locale grâce à la spiruline cultivée à #Roubaix @FermeUrbaineRBX bravo @hoppyurbanbrew ! 🎗🥇
— Myriam CAU (@myricau) January 16, 2021
(Bref, j’ai aussi arrêté le dry january🤭) pic.twitter.com/KtecExZaCM
Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2021, πουλήθηκαν 1.500 μπουκάλια μπίρας και τώρα η ζυθοποιία ετοιμάζεται να ενισχύσει την παραγωγή ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, λέει ο Ξαβιέ Ντελανουά, ιδιοκτήτης της φάρμας όπου καλλιεργείται η σπιρουλίνα.
Με πληροφορίες από Reuters