Δολοφονία Τοπαλούδη: «Τα ισόβια να είναι πραγματικά», ζητούν οι γονείς της

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Τα ισόβια να είναι πραγματικά», ζητούν οι γονείς της Facebook Twitter
Η μητέρα της Ελένης με την μητέρα της Γαρυφαλλιάς (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Τα ισόβια να είναι πραγματικά, ζητούν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, ενώ η υπόθεση για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της εισάγεται σήμερα στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου

Πρωτόδικα οι δύο δράστες- 24 και 22 ετών σήμερα- είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 15 ετών, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας της φοιτήτριας, που δολοφονήθηκε στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018, ζήτησαν να μην μειώνονται τα ισόβια. 

«Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή», δήλωσε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

«Παρακαλώ πολύ όλους να βγάλουν τον όρο ισόβια. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Light δολοφονία δεν υπάρχει. Καρδιοεγκεφαλικές κακώσεις light στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο αυτό και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω», συμπλήρωσε η μητέρα. 

«Δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής. Θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης», τόνισε. 

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Τα ισόβια να είναι πραγματικά», ζητούν οι γονείς της Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

Έξω από το δικαστήριο, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, όταν αγκαλιάστηκαν η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και η μάνα της Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της. Μαζί τους, λίγες στιγμές αργότερα βρέθηκε και η μητέρα της Ερατώς, που είχε δολοφονηθεί στη Λέσβο το 2019, από τον σύζυγό της.

«Ισόβιος ψυχικός θάνατος»

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη έκανε λόγο για έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο και υπογράμμισε ότι θέλει να δει τους δράστες να εκτίουν πραγματικά ισόβια ποινή. 

«Είναι μια μέρα δύσκολη, όπως ήταν και πρωτόδικα η πρώτη ημέρα του δικαστηρίου. Θα συναντήσουμε πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο τους βιαστές και τους ειδεχθείς δολοφόνους, βασανιστές θα έλεγα, του παιδιού μας. Το ίδιο δύσκολη και σκληρή είναι και αυτή ημέρα», δήλωσε προσερχόμενος στο δικαστήριο. 

«Δυστυχώς όσο και να θέλουμε, όσο και να περνάνε τα χρόνια, η ψυχολογική κατάσταση του γονιού που χάνει έτσι το παιδί του δεν γιατρεύεται ποτέ. Αναμένουμε το αυτονόητο, όπως και ελληνική κοινωνία σύσσωμη, να μείνει η ποινή ως είχε πρωτόδικα. Ισόβια και 15 χρόνια, ομόφωνα. Αυτό ήταν κάτι που μας χαροποίησε μόνο στιγμιαία, δεν υπάρχει χαρά στην οικογένειά μας και για αυτό, ότι έχουν στερήσει τη χαρά όλης της οικογένειάς μας, δεν πληρώνει κανένας. Όχι μόνο για τη δική μας οικογένεια αλλά για όλες τις οικογένειες οι οποίες πλέον ζουν σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο», συμπλήρωσε ο κ. Τοπαλούδης. 

«Αυτό που θέλω να πω για άλλη μια φορά τα ισόβια επιτέλους για αυτά τα τέρατα θα πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια και θα το φωνάζουμε μέχρι να πεθάνουμε. Εάν κάποιοι δεν έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους θα τα ανοίξουν, εμείς είμαστε εδώ η ελληνική κοινωνία, οι γονείς της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Δώρας, της Καρολάιν, της Ερατούς είμαστε εδώ παρόντες για να φωνάζουμε», τόνισε ακόμη, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». 

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Τα ισόβια να είναι πραγματικά», ζητούν οι γονείς της Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τοπαλούδης τόνισε ότι πρέπει να μπει στον ποινικό κώδικα ο όρος γυναικοκτονία. 

«Εύχομαι να μην υπάρξει κανένα άλλο κορίτσι που να βιασθεί και να δολοφονηθεί έτσι αποτρόπαια. Ζητάμε τα ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο, χωρίς κανένα ψευτοδικαιολογητικό για να υπάρχει μείωση ποινής. Όλοι αυτοί επικαλούνται διάφορα ψευτοδικαιολογητικά για να μειώσουν τις ποινές τους. Να σταματήσει αυτή η κοροϊδία των ψευτοδικαιολογητικών, τα ισόβια να είναι ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο και να μην έχουν δικαίωμα μετά από κάποια χρονάκια να βγαίνουν έξω με αδειούλες και βραχιολάκια και να κάνουν τα ίδια και χειρότερα ενδεχομένως», τόνισε εμφανώς ταραγμένος. 

«Κανένας γονιός να μην περάσει αυτό τον Γολγοθά που περνάμε εμείς. Να μην φοβούνται κάποιοι, επιτέλους ας αποφασίσουν να βάλουν τους όρους γυναικοκτονία, παιδοκτονία στον ποινικό κώδικα. Και γιατί όχι και οικογενειοκτονία, γιατί έχουν δολοφονήσει την οικογένειά μας, την οικογένεια όλων των κοριτσιών», υπογράμμισε. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ