Ατελείωτος τρόμος στο Μεξικό: Βίντεο ντοκουμέντο φέρεται να καταγράφει την εκτέλεση 17 ανδρών

Ατελείωτος τρόμος στο Μεξικό: Βίντεο ντοκουμέντο φέρεται να καταγράφει την εκτέλεση 17 ανδρών Facebook Twitter
0

Βίντεο ντοκουμέντο στο Μεξικό καταγράφει φερόμενη μαζική εκτέλεση ανθρώπων σε χωριό του κρατιδίου Μιτσοακάν. 


Στο βίντεο που απαθανατίστηκε από άγνωστο περίοικο, φαίνονται δύο λευκά βαν με ανοιχτές πόρτες που υποτίθεται κατευθύνονταν σε κηδεία, άνδρες που κινούνται νευρικά στο δρόμο, καθώς και άλλοι που έχουν στηθεί με τα πρόσωπά τους στον τοίχο σπιτιού, σαν να βρίσκονται σε εκτελεστικό απόσπασμα. Όλα αυτά υπό τους ήχους μελωδίας, που γίνεται γνωστό από πού προέρχεται.


Και πράγματι, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της ισπανικής El Pais, περί εκτελεστικού αποσπάσματος πρόκειται. 


Οι περιφερόμενοι άνδρες παίρνουν θέση και ανοίγουν πυρ. Ο άνθρωπος που καταγράφει το βίντεο, φαίνεται να τρομάζει και κουνά την κάμερα. Όταν επανέρχεται στο αρχικό του πλάνο, τα σώματα όσων έστεκαν στον τοίχο έχουν καταρρεύσει, ενώ από τα πυρά έχει σχηματιστεί ένα σύννεφο καπνού.

Σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα, επρόκειτο για 17 ανθρώπους. 

Όταν το βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εισαγγελία της Μιτσοακάν παραδέχτηκε με σύντομη ανακοίνωσή της πως, παρότι οι ειδικοί εγκληματολόγοι της βρήκαν κατάσταση μακελειού όταν έφτασαν στο σημείο, πουθενά δεν υπήρχαν πτώματα. Αντ'αυτών βρήκαν μια σακούλα με προϊόντα καθαρισμού κι άλλα μία με ανθρώπινα μέλη.  Περιβλήματα σφαιρών ήταν σκόρπια στο δρόμο, ενώ τρύπες από τα πυρά είχαν προκληθεί σε μια μοτοσικλέτα και δύο αυτοκίνητα. 

Σκηνή του εγκλήματος έγινε μέρα μεσημέρι το Σαν Χοσέ ντε Γκαρσία, ένα μικρό, ήσυχο χωριό με συστάδες δέντρων και χαμηλή δόμηση, με τις τοπικές αρχές να κάνουν έκκληση για ενίσχυση των περιπολιών στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Χαλίσκο. 

Μιτσοακάν και Χαλίσκο έχουν αναδειχτεί σε δύο από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη βία λόγω των συγκρούσεων επικράτησης μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών. 


Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Αμπραδόρ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το συμβάν, ευχόμενος «με όλη του την καρδιά» αυτοί οι άνθρωποι να μην εκτελέσθηκαν. 

«Η αναφορά που μάς εστάλη από την εισαγγελία του Μιτσοακάν ανέφερε πως δεν βρέθηκαν πτώματα. Υπήρξαν ενδείξεις σύγκρουσης, υπήρξαν άδειες σφαίρες, αλλά όχι πτώματα. Ας ελπίσουμε πως δεν ισχύει» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα. 

Με πληροφορίες από El Pais 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM