Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλούνταν η ύπαρξή της

Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλούνταν η ύπαρξή της Facebook Twitter
0

Η πολιτική ασφαλείας της Ρωσίας υπαγορεύει ότι η χώρα θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειληθεί η ίδια η ύπαρξή της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο CNN την Τρίτη.

Η εν λόγω δήλωση έρχεται, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία και εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών της Δύσης ότι η σύγκρουση εκεί μπορεί να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο.

«Έχουμε ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, είναι δημόσιο, μπορείτε να διαβάσετε εκεί όλους τους λόγους για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Εφόσον πρόκειται για υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με το δόγμα μας», είπε.

Η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ είχε ρωτήσει τον Πεσκόφ εάν είναι «σίγουρος» ή «πεπεισμένος» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, του οποίου είναι στενός συνεργάτης, δε θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν τον περασμένο μήνα διέταξε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού. Σύμφωνα με την εντολή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε στις 28 Φεβρουαρίου ότι οι πυρηνικές πυραυλικές δυνάμεις της και οι στόλοι του Βορρά και του Ειρηνικού είχαν τεθεί σε ενισχυμένη μάχιμη υπηρεσία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM