Ρωσία: Η πρώτη φάση στην Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί- Tώρα εστιάζουμε στο Ντονμπάς

Ρωσία: Η πρώτη φάση στην Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί- Επικεντρωνόμαστε τώρα στο Ντονμπάς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι η πρώτη φάση της «στρατιωτικής του επιχείρησης» στην Ουκρανία έχει ολοκληρωθεί ως επί το πλείστον και ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της περιοχής Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν αποκλείει ωστόσο το ενδεχόμενο εισβολής σε αποκλεισμένες ουκρανικές πόλεις, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας και τον στρατό.

Σημείωσε ότι η Ρωσία εξέταζε δύο επιλογές για τη λεγόμενη «ειδική επιχείρηση» της στην Ουκρανία – μία αποκλειστικά εντός των αυτοαποκαλούμενων αυτονομιστικών δημοκρατιών στο Ντονμπάς και η άλλη σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το Interfax.

Η ανακοίνωση φάνηκε να δείχνει ότι η Ρωσία μπορεί να στραφεί σε πιο περιορισμένους στόχους μετά από σκληρή ουκρανική αντίσταση τον πρώτο μήνα του πολέμου.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας να λέει ότι οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία ελέγχουν τώρα το 93% της περιοχής Λουγκάνσκ και το 54% της περιοχής του Ντονέτσκ- τις δύο περιοχές που αποτελούν από κοινού το Ντονμπάς.

Παράλληλα, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι η Ρωσία θα αντιδρούσε αμέσως σε οποιαδήποτε προσπάθεια να κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία - κάτι που το Κίεβο ζητά επανειλημμένα από το ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ αρνείται.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις ολοκληρώσουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

John Hopfield και Geoffrey Hinton: Ποιοι είναι πρωτοπόροι της τεχνητής νοημοσύνης που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2024

Διεθνή / John Hopfield και Geoffrey Hinton: Ποιοι είναι πρωτοπόροι της τεχνητής νοημοσύνης που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2024

Η απονομή του Νόμπελ Φυσικής 2024 στους Hopfield και Hinton επιβραβεύει τις θεμελιώδεις ανακαλύψεις τους, οι οποίες έθεσαν τα θεμέλια για τη σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Φυσικής 2024: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton – Για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Διεθνή / Νόμπελ Φυσικής 2024: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton – Για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Τα επιτεύγματα των δύο επιστημόνων αποτελούν βασικούς πυλώνες της φυσικής επιστήμης, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των υπολογιστών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων
LIFO NEWSROOM