Ratrace
Οι Ratrace είναι ένα shoe-gaze/indie rock συγκρότημα από την Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε το 2011. Ο ήχος τους ηλεκτρικός, κιθαριστικός, fuzzy, με στοιχεία garage, ιδιαίτερα ρυθμικά μέρη και λυρικά φωνητικά. Στόχος του συγκροτήματος είναι να ακουστεί η μουσική του, μέσω συνεχόμενων συναυλιών, αλλά και μέσων των ψηφιακών μέσων. Οι Ratrace κυκλοφορούν αυτό τον καιρό το πρώτο τους EP με τίτλο: “Escape The Ratrace”, πραγματοποιώντας συναυλίες για την προώθησή του.

Weather Underground
Για άλλους ο χρόνος φέρνει γνώση και ωριμότητα. Για τους Weather Underground φέρνει προβλήματα στην ακοή και την συμπεριφορά. Ξεκίνησαν να παίζουν alternative rock και πολύ σύντομα έγιναν ακόμα πιο θορυβώδης και προοδευτικοί στον ήχο τους. Στην διάρκεια αυτής της πορείας, έχουν κυκλοφορήσει ένα ανεξάρτητο full-length βινύλιο, ενώ αυτό το διάστημα είναι στο στάδιο προπαραγωγής του νέου τους υλικού, που θα ηχογραφηθεί μέσα στο 2013.

Silence Fiction
Οι Silence Fiction ξεκίνησαν ως εφηβικό, alternative/post rock συγκρότημα. Σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2009 και έκτοτε καθιερώθηκαν ως μία από της αγαπημένες μπάντες του Schoolwave Festival. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Μπήκαν στο στούντιο και ηχογραφούσαν το  πρώτο τους ΕΡ με τίτλο “Life In Backwards ” το οποίο και παρουσίασαν για πρώτη φορά στο six d.o.g.s τον περασμένο Μάρτιο.
H μουσική τους συνδυάζει alternative rock, ambient και post-rock στοιχεία, με γυναικεία φωνητικά, indie και avant rock ερείσματα. Στόχος τους είναι το ταίριασμα εκείνων των ακουσμάτων που θα δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερο ήχο και η διαρκής αναζήτηση ηχητικής ταυτότητας. Παράλληλα μαζεύουν εμπειρίες από χώρους και events στην Αθήνα αλλά και την επαρχία. Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος για τους νεαρούς Silence Fiction λοιπόν, παρέα με φίλους, παλιούς και καινούργιους και έπεται συνέχεια.

ΠΟΤΕ23/06/2013 - 23/06/2013
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής