Afrodyssey Orchestra live @ metamatic:taf

Η μουσική των Afrodyssey Orchestra είναι επηρεασμένη από τους ήχους των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, την jazz και την ελληνική παράδοση.

LIFOTEAM 25.11.2013 | 00:00

Οι Afrodyssey Orchestra είναι από το Μάρτιο του 2013 ο νέος πρωτότυπος ήχος στο χώρο της Afrobeat μουσικής σκηνής στην Αθήνα. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη jazz, τη funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.

Η πλειοψηφία των κομματιών τους είναι δικές τους συνθέσεις εντάσσοντας στον ήχο τους όργανα που είναι εντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως το Kamelen Ngoni που είναι ένα είδος Αφρικάνικης άρπας, και το Balafon που είναι ο αφρικανός πρόγονος της Marimba και του Vibraphone. Το ρεπερτόριo τους περιλαμβάνει και πρωτότυπες διασκευές γνωστών κομματιών της Αφρικάνικης Ηπείρου, από την Burgina Fasso μέχρι την Αιθιοπία, αλλά και κομμάτια από την μικρασιατική μουσική μας παράδοση.

Οι Afrodyssey Orchestra ειναι οι Παναγιώτης Ράπτης (άλτο σαξόφωνο), Κώστας Αρβανίτης (κιθάρα, μουσική σύνθεση), Βασίλης Παπασταμόπουλος (μπάσο), Λέανδρος Φράτνικ (τύμπανα, Narayan Protin κρουστά, ngoni, φωνή), Βασίλης Οικονομίδης (κρουστά, balafon, τενόρο σαξόφωνο), ενώ ολοι μαζί παιζουν κρουστά και τραγουδάνε.

Αυτη την εποχή ετοιμάζουν το πρωτο τους CD με δικές τους συνθέσεις, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό εν όψει της συναυλίας τους στο Βερολίνο το Φεβρουάριο του 2014, στα πλαίσια της εικαστικής έκθεσης του Michail Pirgelis στην γκαλερί Spruth Magers.

ΠΟΤΕ25/11/2013 - 25/11/2013
ΠΟΥΤ.A.F. / THE ART FOUNDATION
Οδηγός Μουσικής