To Floral αναβιώνει την ιστορία και το μύθο της μπλε πολυκατοικίας.

Ένα διήμερο event αφιερωμένο στα 80 της χρόνια της μπλε πολυκατοικίας με μουσική από τους Γιώργη Χριστοδούλου, Χίλντα Παπαδημητρίου και Κώστα Αδαμόπουλο.

LIFOTEAM 20.12.2013 | 00:00

Η ιστορία ξεκινά το 1933. Στο μεσοαστικό προάστιο της Αθήνας που ονομάζεται Εξάρχεια, κυριαρχούν οι χωματόδρομοι, τα μικρομάγαζα, τα ισόγεια ή διώροφα κεραμοσκεπή νεοκλασικά , η ατμόσφαιρα της γειτονιάς.

Και ξαφνικά πάνω από τις «βαρκούλες» της γειτονιάς, το φούρνο, το μανάβικο, το ταβερνάκι με τα βαρέλια του κρασιού, τα απλωμένα ρούχα στα μπαλκόνια, υψώνεται ένα «υπερωκεάνιο».

Η ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ του Αντωνόπουλου. Μια γειτονιά από μόνη της – αλλά κάθ' ύψος. Τριαντατέσσερα διαμερίσματα-οικογένειες, μαγαζιά στο ισόγειο, υπόγεια τεράστια, αίθουσα εκδηλώσεων και συναθροίσεων στο δώμα,πισίνα,πλυντήρια για όλους και πολλά ακόμη, απίστευτα και πρωτοποριακά για την εποχή.

Το FLORAL θα τιμήσει την ιστορία και το μύθο της ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, μ' ένα διήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένων στα 80 της χρόνια. Αυτό θα περιλαμβάνει συζητήσεις με αρχιτέκτονες, ιστορικούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς και ενοίκους της πολυκατοικίας, που θα διηγηθούν ιστορίες και θα αναπτύξουν τη «φιλοσοφία» της.

Και οι δύο μέρες θα ολοκληρώνονται με party και Live! Την πρώτη μέρα ο Γιώργης Χριστοδούλου θα μας μεταφέρει μουσικά στην εποχή του μεσοπολέμου, αλλά και στις δεκαετίες του '50 & '60, όταν στο ισόγειο της ΜΠΛΕ

τραγουδούσε ο Νίκος Γούναρης και στο υπόγειο λειτουργούσε «χοροδιδασκαλείο». Θα τον συνδράμουν guests-

Τη δεύτερη βραδιά η Χίλντα Παπαδημητρίου και ο Κώστας Αδαμόπουλος θα σερβίρουν στο FLORAL ό,τι προκύψει από το ευφάνταστο, διαχρονικό και πολυεθνικό μίξερ τους.

ΠΟΤΕ20/12/2013 - 21/12/2013
ΠΟΥFLORAL
Οδηγός Μουσικής