Eurovision 2022: Η ιταλική αστυνομία απέτρεψε «επιθέσεις φιλορώσων χάκερ»

Eurovision 2022: Η ιταλική αστυνομία «μπλοκάρε επιθέσεις φιλορώσων χάκερ» στον διαγωνισμό Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ/ALESSANDRO DI MARCO
0

Η ιταλική αστυνομία απέτρεψε ηλεκτρονικές επιθέσεις φιλορωσικών ομάδων χάκερ κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στις 10 Μαΐου και του τελικού, χθες, Σάββατο, του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο.

Η ιταλική αστυνομία διευκρίνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε πως απέτρεψε κυβερνοεπιθέσεις σε υποδομές δικτύου από την ομάδα χάκερ "Killnet" και την θυγατρική της "Legion" κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ψηφοφορίας και των εμφανίσεων των διαγωνιζομένων.

Στις 11 Μαΐου, η "Killnet" ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στους ιστοτόπους αρκετών ιταλικών θεσμών, μεταξύ των οποίων η Γερουσία -η άνω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου- και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS), μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν αυξήσει τα επίπεδα συναγερμού εν αναμονή πιθανών κυβερνοεπιθέσεων σε συστήματα πληροφορικής και υποδομής.

Η Kalush Orchestra της Ουκρανίας κέρδισε τον χθεσινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι "Stefania", απολαμβάνοντας ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης, ενώ την νίκη της χαιρέτισε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM