Τα Marks & Spencer αποχωρούν από τη Ρωσία- 39 εκατ.$ το κόστος της απόφασης

Τα Marks & Spencer αποχωρούν από τη Ρωσία- 39 εκατ.$ το κόστος της απόφασης Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τα Marks & Spencer προστέθηκαν στις εταιρείες που αποχωρούν από τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες τερματίζει τη συμφωνία franchise που έχει για τη Ρωσία. Ήδη, από τον Μάρτιο είχε σταματήσει να στέλνει προϊόντα της στη FiBA, την τουρκική εταιρεία που διαχειρίζεται τα καταστήματά των Marks & Spencer στη Ρωσία. Πλέον, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη χώρα, απόφαση που θα κοστίσει στη βρετανική εταιρεία 31 εκατομμύρια λίρες (39 εκατ. δολάρια). 

Το πρώτο κατάστημα των Marks & Spencer στη Ρωσία άνοιξε το 2005. Τώρα υπάρχουν στη χώρα 48 καταστήματα, στα οποία απασχολούνται πάνω από 1.000 άνθρωποι. Στο παρελθόν η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως ήταν δύσκολη η αποχώρησή της από τη ρωσική αγορά, λόγω των σύνθετων συμφωνιών που είχε με τον τοπικό εταίρο της. 

Ο Στιβ Ρόου, που αποχωρεί από τη θέση του CEO έπειτα από έξι χρόνια είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει προοπτική η εταιρεία να επιστρέψει στη Ρωσία όσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει στην εξουσία. 

Τις τελευταίες ημέρες McDonald’s, Starbucks και Renault ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν ανακοινώσει ότι αποχωρούν από τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM