Το φεγγάρι προσγειώθηκε στην πλατεία Κοτζιά -Μια εντυπωσιακή εγκατάσταση

Το φεγγάρι προσγειώθηκε στην πλατεία Κοτζιά -Μια εντυπωσιακή εγκατάσταση Facebook Twitter
Klearhos Vournazos
0

Το ασημένιο φως του φεγγαριού ενέπνευσε τον Βρετανό καλλιτέχνη, Λουκ Τζέραμ, να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό υπαίθριο installation "Museum of the Moon", το Μουσείο του Φεγγαριού, που κοσμεί την πλατεία Κοτζιά.

Το φεγγάρι προσγειώθηκε στην πλατεία Κοτζιά -Μια εντυπωσιακή εγκατάσταση Facebook Twitter

Το τεχνητό φεγγάρι του Τζέραμ προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα για το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF). Με διάμετρο 7 μέτρα, το έργο απαρτίζεται από φωτογραφίες σε ανάλυση 120 dpi από την επιφάνεια της σελήνης όπως τις έβγαλε η NASA.

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το Museum of the Moon παρουσιάζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, αλλάζοντας έτσι την αίσθηση και την εμπειρία για τους θεατές. 

Μέχρι σήμερα, το έργο έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες και έχει προσελκύσει πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες. Μέσα σε μόλις 8 μήνες, πάνω από 2,1 εκατ. άνθρωποι «ατένησαν από κοντά» το φεγγάρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, καθιστώντας το την πιο δημοφιλή έκθεσή του.

Τώρα, το φεγγάρι του Λουκ Τζέραμ βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (Athens Digital Arts Festival, ADAF). Όσοι θέλουν να το δουν από κοντά, προλαβαίνουν έως τις 29 Μαΐου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Ελλάδα / Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα - Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία
LIFO NEWSROOM
Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM
Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της θεοκρατίας

Ελλάδα / Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της ισλαμικής δημοκρατίας

Η Βάσω Παπανδρέου έχει μείνει στην ιστορία των γυναικών του Ιράν ως η πρώτη επίσημη επισκέπτης που «παραβίασε» το αυστηρό πρωτόκολλο του θεοκρατικού καθεστώτος
LIFO NEWSROOM