Ένοπλοι κατέλαβαν εμπορικό πλοίο με ελληνική σημαία στον Περσικό Κόλπο- Πληροφορίες

Ένοπλοι κατέλαβαν εμπορικό πλοίο με ελληνική σημαία στον Περσικό Κόλπο- Πληροφορίες Facebook Twitter
Φωτ.: MarineTraffic
0

Ένοπλοι έκαναν επιδρομή σε εμπορικό πλοίο με ελληνική σημαία που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο, όπως μεταδίδει το OPEN.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα εμπορικό πλοίο με ελληνική σημαία που πλέει σε διεθνή ύδατα στον Περσικό κόλπο δέχθηκε επίθεση από ένοπλους, οι οποίοι έχουν καταλάβει το πλοίο.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στο πλοίο επιβαίνει πλήρωμα 25 ατόμων εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά αναμένεται να προχωρήσει σε διάβημα ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο πλοίο, επίσης με ελληνική σημαία, που αντιμετωπίζει ανάλογη κατάσταση στην περιοχή.

Πρόκειται για ένστολους ένοπλους και όχι πειρατές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τα πλοία Delta Poseidon της εταιρείας Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και το Prudent Warrior της εταιρείας Polembros Shipping Limited συμφερόντων του Σπύρου Πολέμη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η ομάδα των ενόπλων προσγειώθηκαν με ελικόπτερο, στο πλοίο.

Το ελικόπτερο είναι ιρανικό και το συμβάν θεωρείται ότι έγινε ως αντίποινα για το περιστατικό πριν μερικές μέρες στην Κάρυστο με την κατάσχεση μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου το οποίο μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο.

Το πλοίο εκείνο σταμάτησε λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα από την ΕΕ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM