Η Αθήνα απαντά στις εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Ανιστόρητες και απαράδεκτες

Απάντηση Αθήνας στις εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Ανιστόρητες και απαράδεκτες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Απάντηση από την Αθήνα στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών σε περίπτωση που δεν αποστρατικοποιηθούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real, έκανε λόγο για κλιμακούμενη προκλητικότητα από τους Τούρκους και χαρακτήρισε απαράδεκτες και ανιστόρητες τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις. Είναι ανιστόρητες αυτές οι δηλώσεις και δεν εδράζονται πουθενά. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της. Όλα αυτά αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, τη νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή» επεσήμανε.

Τέλος, ανέφερε ότι «υβριδικές απειλές» μπορεί να είναι απειλές όπως στον Έβρο το 2020, ή στην κυβερνοασφάλεια. «Κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον οφείλει να παίρνει τα μέτρα της να τις αντιμετωπίσει. Στο παρελθόν διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοιες απειλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας όπως στο χώρο της κυβερνοασφάλειας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ