Δεσμεύθηκε το σύνολο της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα

Δεσμεύθηκε το σύνολο της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα Facebook Twitter
0

Δεσμεύθηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα, με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. 

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος- που ξεπερνά τις 60 σελίδες- για τον τρόπο απόκτησης της επίμαχης περιουσίας εντός και εκτός συνόρων, με διάταξη της Αρχής δεσμεύτηκε το σύνολό της και η εντολή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Πρακτικά η δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα- η οποία φέρεται να αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας- σημαίνει ότι οι κληρονόμοι δεν μπορούν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου και εκδότη εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος». Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. 

Σε ό,τι αφορά στα ακίνητα, τα δύο είναι στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό και από ένα στο Παρίσι και στο Σεν Τροπέ. Επίσης, σε αυτά περιλαμβάνονται διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, το Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και στο Μανχάταν.

Η σύζυγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά, φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο Γιώργος Τράγκας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διατηρούσαν κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα». Αντίθετα, σε διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει εμπλοκή των παιδιών του στη διαδικασία απόκτησης της περιουσίας του δημοσιογράφου.  

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες είχε ζητήσει τη συνδρομή αντίστοιχων ελεγκτικών μηχανισμών στις ΗΠΑ, το Μονακό και αλλού, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για την κινητή και ακίνητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Επίσης, ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που είχε, τους ισολογισμούς τους, αλλά και τις καταστάσεις για τις κινήσεις στους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του ζεύγους. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM