Σουδάν: Πάνω από 15.000 πρόβατα πνίγηκαν μετά τη βύθιση υπερφορτωμένου πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Σουδάν: Πάνω από 15.000 πρόβατα πνίγηκαν μετά τη βύθιση υπερφορτωμένου πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα Facebook Twitter
0

Πλοίο ασφυκτικά γεμάτο με χιλιάδες αμνοερίφια βυθίστηκε χθες, Κυριακή στο λιμάνι Σουακίν του Σουδάν, στην Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγούν τα περισσότερα ζώα. 

To πλοίο μετέφερε τα ζώα από το Σουδάν στη Σαουδική Αραβία: «Το Badr 1 βυθίστηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Μετέφερε 15.800 πρόβατα» ανέφερε αξιωματούχος του λιμανιού που πρόσθεσε πως το πλοίο θα έπρεπε να μεταφέρει το πολύ 9.000 πρόβατα. 

Άλλος αξιωματούχος γνωστοποίησε πως όλα τα μέλη πληρώματος του πλοίου διασώθηκαν, εγείροντας ωστόσο ζήτημα για πιθανές οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το ατύχημα. «Το βυθισμένο πλοίο θα επηρεάσει τη λειτουργία του λιμανιού. Επιπλέον είναι πιθανό να έχει περιβαλλοντικές συνέπειες εξαιτίας του θανάτου τόσο μεγάλου αριθμού ζώων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο επικεφαλής της Ένωσης Εξαγωγέων της χώρας, Ομάρ αλ-Χαλίφα, άφησε αιχμές πως το πλοίο «θα μπορούσε να έχει σωθεί», επικαλούμενος το ότι χρειάστηκαν πολλές ώρες για τη βύθισή του. 

Η συνολική αξία των χαμένων ζώων εκτιμάται στα 3,7 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κτηνοτροφικού τμήματος της Ένωσης, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, διασώθηκαν μόλις 700 πρόβατα, «όμως είναι σε κακή κατάσταση και δεν περιμένουμε να ζήσουν πολύ». 

Το λιμάνι του Σουακίν βρίσκεται ήδη σε καθεστώς έρευνας για την τεράστια φωτιά που ξέσπασε τον περασμένο μήνα σε χώρο φόρτωσης και προκάλεσε σοβαρές ζημιές. 

Το ιστορικό αυτό λιμάνι δεν είναι πλέον ο βασικός κόμβος ξένου εμπορίου του Σουδάν, ρόλο που έχει αναλάβει το λιμάνι του Σουδάν, σε απόσταση 60 χλμ στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα «γκάφα» Μπάιντεν: «Ειμαι υπερήφανος που υπηρέτησα ως η πρώτη μαύρη γυναίκα στο πλευρό ενός μαύρου προέδρου»

Διεθνή / Νέα «γκάφα» Μπάιντεν: «Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα ως η πρώτη μαύρη γυναίκα στο πλευρό ενός μαύρου προέδρου»

Σε συνέντευξη του στο WURD της Φιλαδέλφειας ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον εαυτό του την «πρώτη μαύρη γυναίκα» που υπηρέτησε με «έναν μαύρο πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM
Ο Κιρ Στάρμερ νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας: Θα τηρήσει την δέσμευση του για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα;

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: Θα τηρήσει την δέσμευσή του για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα;

Τον περασμένο Νοέμβριο ο ηγέτης των Εργατικών είχε διαβεβαιώσει πως, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, δεν θα σταθεί εμπόδιο σε ενδεχόμενη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σκληρό εξώφυλλο από τον Economist καλεί τον Μπάιντεν να παραιτηθεί με ένα «πι» στο πρωτοσέλιδο

Διεθνή / O Economist καλεί τον Μπάιντεν να αποσυρθεί: Το σκληρό πρωτοσέλιδο με το «πι» του προέδρου των ΗΠΑ

«Αυτός δεν είναι τρόπος να διοικήσεις μια χώρα» ο τίτλος του Economist - «Αν τον αγαπάει, θα σταματήσει να τον πιέζει» λέει η WSJ για την Τζιλ Μπάιντεν που παροτρύνει τον Αμερικανό πρόεδρο να διεκδικήσει επανεκλογή
LIFO NEWSROOM