Ερντογάν: «Αυτοί που προκαλούν αναταραχή παρενοχλώντας μας στο Αιγαίο είναι απλώς πιόνια»

Ερντογάν: «Αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενόχληση στο Αιγαίο είναι απλώς πιόνια» Facebook Twitter
Φωτ.: Sputnik Pool.
0

Κλιμακώνεται η επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά της Αθήνας. Αυτή τη φορά ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας προβαίνει σε έμμεση αναφορά υπονοώντας ότι η Ελλάδα είναι «πιόνι».

Όπως σημείωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα, η Τουρκία γνωρίζει ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχές με παρενόχληση στο Αιγαίο ενεργούν συνεχώς ως «πιόνια κάποιου».

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί που σπέρνουν αναταραχή στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία με την παρενόχληση και την αγένειά τους, είναι απλώς πιόνια», είπε ο Ερντογάν σε στρατιωτική τελετή στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος πρόεδρος, πρόσθεσε ότι η Άγκυρα γνωρίζει επίσης καλά τη «φασαρία» που γίνεται στην ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό την υπονόμευση των συμφερόντων της.

Η νέα φραστική κλιμάκωση έρχεται καθώς εχθές, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας είναι εχθρική ενέργεια». 

«Η Ελλάδα αμφισβήτησε το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους, όχι την Τουρκία, με το να "κλειδώσει" τα συστήματα αεράμυνας της σε τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούν αναγνωριστική αποστολή του ΝΑΤΟ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι στρατιωτικές πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα έχουν διαψεύσει ότι ελληνικά συστήματα S-300 «κλείδωσαν» πριν μερικές ημέρες τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM