Σκωτία: Σχέδιο για «πάγωμα» των ενοικίων και απαγόρευση των εξώσεων μέχρι την άνοιξη

Σκωτία: Σχέδιο για «πάγωμα» των ενοικίων και απαγόρευση των εξώσεων μέχρι την άνοιξη Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον ανακοίνωσε το «πάγωμα» των ενοικίων για δημόσια και ιδιωτικά ενοικιαζόμενα ακίνητα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής για τους πολίτες κατά τους τελευταίους μήνες. 

Σύμφωνα με τη Σκωτσέζα πολιτικό, η κρίση του κόστους ζωής αποτελεί μια «ανθρωπιστική έκτακτη ανάγκη» η οποία θα μπορούσε να κοστίσει ζωές. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει νομοθεσία έκτακτης ανάγκης που θα απαγορεύει τις εξώσεις και θα «παγώνει» τα ενοίκια μέχρι την άνοιξη.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για «πάγωμα» των σιδηροδρομικών εισιτηρίων αλλά και ενίσχυση επιδόματος που αφορά τα παιδιά.

Σύμφωνα με την πρώτη υπουργό, το νομοθετικό πρόγραμμα επικεντρώθηκε σκόπιμα στην κρίση κόστους ζωής, η οποία, όπως είπε, «ενέχει κίνδυνο όχι μόνο για τα προς το ζην, αλλά και για τις ζωές» των πολιτών. 

Η Στέρτζον έστειλε επίσης επιστολή στη νέα πρωθυπουργό, Λιζ Τρας ζητώντας της να συγκαλέσει συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής των κρατών του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία θα επικεντρώνεται στους τρόπους που μπορούν να βοηθηθούν τα νοικοκυριά εν μέσω της δυσμενούς κατάστασης που διαμορφώνεται με την ακρίβεια. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM