Evripidis and his Tragedies

Ένα live με τραγούδια από όλη του την καριέρα καθώς και ακυκλοφόρητα κομμάτια.

LIFOTEAM 16.9.2015 | 00:00

Ο Evripidis and his Tragedies είναι άλλοτε ένα one-man show κι άλλοτε ένα πολυάνθρωπο εύρημα, που έχει εμφανιστεί ζωντανά σε πολλά διαφορετικά μέρη: από μικρά μπαρ και nightclubs σε γκαλερί τέχνης και μπουτίκ, από διεθνή φεστιβάλ (Primavera Sound, Primavera Club, Faraday, Placa Odiseea, Synch, Petit Comitée) σε εγκαταλειμμένα διαμερίσματα, από θέατρα σε ταράτσες και από δισκάδικα σε επιδείξεις μόδας. Αυτό το εγκάρδιο project έχει δεχτεί ζεστή υποδοχή σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Αθήνα, Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Μπιλμπάο, Γκρόνινγκεν και σε πολλές άλλες πόλεις.

 

Η μουσική του Evripidis and his Tragedies είναι pop με οδηγό το πιάνο, άλλες φορές ηλιόλουστη και άλλες σκοτεινή. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος έγραψε για τα τραγούδια του Ευριπίδη ότι συνδυαζουν μοναδικα όλη την δημοφιλή μουσική του 20ού αιώνα, ξεκινώντας από την κλασσική (Fauré, Ravel...), περνώντας από την αμερικάνικη μουσική των δεκαετίων του '20 και του '30, το μιούζικαλ, το καμπαρέ και όλη την ποπ από το '50 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβάνοντας και τη μουσικη επένδυση ταινιών που φαίνεται να είναι μια βασική επιρροή. Προσθέστε σε αυτά την αμέριστη αγάπη του Ευριπίδη για τη μουσική του μπαρόκ και έχετε ένα συνδυασμό ιδιόμορφο και αλλεργικό στις ταμπέλες, επηρεασμένο από καλλιτέχνες τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους, όπως οι Beach Boys, τα γυναικεία συγκροτήματα των 60´s, όπως οι Shirelles και οι Shangri-Las, ο Jonathan Richman, οι Belle & Sebastian, οι The Magnetic Fields, ο Scott Walker, η Kate Bush, ο F.Chopin ή ο J.S.Bach (για να απαριθμήσουμε μόνο μερικούς).

 

Ο Evripidis and his Tragedies έχει κυκλοφορήσει δυο album (καθώς και διάφορα ακυκλοφόρητα τραγούδια, soundtracks για videoart, ταινίες μικρού μήκους και μουσικά video που μπορούν να βρεθούν στο internet) ενώ έρχεται συντομα και ο τρίτος δίσκος του με τίτλο Futile Games In Space And Time.

 

Στο Βρυσάκι θα παρουσιασει κομματια από όλη του την καριέρα, στην πιο απογυμνωμένη από στολίδια αλλά και πιο ουσιαστική βερσίον τους, παρουσιάζοντας δε και πολλά ακυκλοφόρητα κομματια μαζί με κάποιες συμμετοχές-έκπληξη.

ΠΟΤΕ16/09/2015 - 16/09/2015
ΠΟΥΒΡΥΣΑΚΙ, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Οδηγός Μουσικής