Η Ελλάδα στέλνει 40 τανκς στην Ουκρανία που θα αντικατασταθούν με 40 γερμανικά Marder

Η Ελλάδα στέλνει 40 τανκς στην Ουκρανία που θα αντικατασταθούν με 40 γερμανικά Marder Facebook Twitter
Γερμανικό τανκ τύπου Marder - Φωτ.: Getty Images.
0

«Μετά από συζητήσεις αρκετών εβδομάδων η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε σε νέες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία», γράφει η Handelsblatt με τίτλο «Το Βερολίνο αρχίζει να κινείται λίγο στο ζήτημα των όπλων». 

Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ ανακοίνωσε σχέδια για παράδοση 50 τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Dingo στην Ουκρανία. Επιπλέον, το Κίεβο πρόκειται να λάβει δύο ακόμη πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων τύπου Mars για την ενίσχυση της αεράμυνας. Το Βερολίνο δεν παρεκκλίνει από τη γραμμή του να μην προμηθεύει την Ουκρανία με δυτικά άρματα μάχης παρά τα συνεχιζόμενα αιτήματα του Κιέβου για ένα ή δύο τανκ Leopard και τεθωρακισμένα Marder.

Αντ' αυτού η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η κυκλική ανταλλαγή οπλικών συστημάτων με την Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση. 

Το γερμανικό σχέδιο προβλέπει ότι η Γερμανία θα δώσει στον ελληνικό στρατό 40 τεθωρακισμένα Marder και στη συνέχεια η Αθήνα θα στείλει στην Ουκρανία 40 παλιά σοβιετικά άρματα BMP. Ο ουκρανικός στρατός διαθέτει ήδη τεθωρακισμένα αυτού του τύπου, επομένως δεν απαιτείται αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία.

Με τη νέα αποστολή όπλων η υπουργός Άμυνας και ο καγκελάριος απαντούν στην εντεινόμενη κριτική σύμφωνα με την οποία η Γερμανία στηρίζει υπερβολικά διστακτικά την Ουκρανία. Πρόσφατα πολιτικοί των συγκυβερνώντων Πρασίνων και Φιλελευθέρων τάχθηκαν υπέρ της εξαγωγής αρμάτων μάχης Marder και Leopard στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από DW

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα έρθει πιο γρήγορα μετά τα 6,2 Ρίχτερ», λέει γεωλόγος

Διεθνή / Τουρκία: «Ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα έρθει πιο γρήγορα μετά τα 6,2 Ρίχτερ», λέει γεωλόγος

Μετά τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος καθηγητής Νάτζι Γκιορούρ ανέφερε πως η περιοχή θα βιώσει σίγουρα έναν μεγάλο σεισμό
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ