Ναυάγιο στα Κύθηρα: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, που έσωσε δεκάδες μετανάστες

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, που έσωσε δεκάδες μετανάστες Facebook Twitter
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση 80 ανθρώπων από το ναυάγιο των Κυθηρών, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη τον κ. Πρωτοψάλτη και τον ευχαρίστησε για την συμβολή του στη διάσωση των ναυαγών.

Τόνισε δε ότι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές τις οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο αδίστακτα κυκλώματα διακινητών.

Ο κάτοικος των Κυθήρων ήταν εκείνος που έφερε, ύστερα από προτροπή του ανιψιού του, στο σημείο του ναυαγίου έναν οικοδομικό γερανό ο οποίος βοήθησε στην γρήγορη ανάσυρση των ανθρώπων.

«Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε για λίγες ώρες ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι» είπε ο κ. Πρωτοψάλτης στην ΕΡΤ.

«Με ένα φορτηγό, κατεβάσαμε ένα σάκο και με αυτό τον τρόπο τους ανεβάσαμε. Οι αρχές και πολλοί κάτοικοι, βοηθήσουν με σχοινιά όπως μπορούσε ο καθένας, σώσαμε όλο αυτό τον κόσμο. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να ακούσει, αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους, γιατί οι Έλληνες κατηγορούμαστε ότι βουλιάζουμε τις βάρκες, ότι κακομεταχειριζόμαστε τους μετανάστες. Σώθηκαν ογδόντα άνθρωποι, δεν θα είχε μείνει ούτε ένας», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM