ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.11.2022 | 21:54

Δεν ξέρω τι να κάνω..

Ο πατέρας μου έχει καρκίνο και είναι χάλια. Εγώ μένω και δουλεύω σε άλλη πόλη, μακριά από τους δικούς μου. Να παρατήσω τη δουλειά για να είμαι εκεί; Τα αδέλφια μου μου λένε ότι όλα τα τραβάνε αυτοί κι εγώ δεν επηρεάζομαι επειδή μένω μακριά. Νιώθω τόση στενοχώρια, κλαίω κάθε μέρα μόνη μου και τα Σαββατοκύριακα πηγαίνω στο πατρικό μου.. δεν ξέρω τι να κάνω
4
 
 
 
 
σχόλια

Ομοίως. Ζω αλλού και είχα τον μπαμπά μου με καρκίνο μακριά. Δεν τον έχω πια..όμως ποτέ μην επιτρέψεις να σε κατηγορήσουν επειδή δεν είσαι εκεί γιατί απλά εργάζεσαι και πρέπει να ζήσεις την καθημερινότητά σου. Να πηγαίνεις τα Σαββατοκύριακα ναι! ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ! Όποτε μπορείς πήγαινε να τον βλέπεις τον μπαμπούλη σου να του κάνεις παρέα. Ξέρει αυτός καλύτερα αν είσαι εκεί γι'αυτόν ή όχι. Πάρε τον τηλέφωνα, πολλά τηλέφωνα αν είσαι σε θέση να απαντά. Μίλα του και πάρε τον αγκαλιά όταν τον βλέπεις..Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, απλά τα έχω ζήσει και τα ζω και μόνο σαν κουράγιο και δύναμη δες τα.

Μπορεί να φανεί άσχημο αυτό που θα πω όμως δε γίνεται να κόψεις το μέλλον σου για κανένα λόγο. Οι γονείς όσο και αν τους αγαπάμε, θα φύγουν κάποια στιγμή, είτε από γεράματα είτε πιο πρόωρα λόγω κάποιας ασθένειας. Εσύ αν αφήσεις τη δουλειά σου μετά τι θα κάνεις; Τα αδέλφια σου περνούν ένα Γολγοθά αλλά λέγοντας ότι είσαι μακριά και δεν ξέρεις την κατάσταση, σε κάνουν να νιώθεις ενοχικά. Προσπάθησε να πηγαίνεις όσο μπορείς και να βοηθάς όσο επίσης μπορείς. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, η αρρώστια αυτή είναι άτιμη και η κατάσταση είναι ψυχοφθόρα.

Καταρχάς, εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον πατέρα σου. Ο καρκίνος είναι ένα χρόνιο νόσημα που απαιτεί πολλή δύναμη από την πλευρά του ασθενούς και πολλή υπομονή από την πλευρά των οικείων του. Επιπλέον, χρειάζεται και καλή ψυχολογία από όλους σας, οπότε μη σε παίρνει από κάτω.
Κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να επηρεάζεσαι από όσα σου λένε τα αδέρφια σου εφόσον τα Σαββατοκύριακα αφιερώνεις με τη σειρά σου χρόνο στον πατέρα και την οικογένεια σου, θυσιάζοντας προφανώς άλλες δικές σου ανάγκες. Στη θέση σου δε θα παρατούσα λοιπόν τη δουλειά μου, εκτός κι αν τα πράγματα ήταν όντως πολύ κρίσιμα και θα στοίχιζε σε όλους σας τυχόν απουσία σου αυτές τις τελευταίες στιγμές.
Καλή δύναμη και όλα να πάνε κατ'ευχήν.

Scroll to top icon