Μυτιλήνη: Ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ τα ανείσπρακτα πρόστιμα για τα αδέσποτα

Μυτιλήνη: Ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ τα πρόστιμα από ανείσπρακτα πρόστιμα για τα αδέσποτα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων διοργάνωσε χθες στη Μαρίνα Μυτιλήνης, η Κιβωτός σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει για την ανάγκη συμβολής όλων στη μείωση των αδέσποτων ζώων.

Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα εγκαταλείψεων τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μέριμνας απροστάτευτων ζώων, Δημήτρης Κουζινόγλου.

Σημείωσε ότι όσον αφορά στα πρόστιμα «υπάρχουν αρκετοί που τα πληρώνουν, υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν πληρώνουν και αυτό επαφίεται στις υπηρεσίες του δήμου. Όσα πρόστιμα δεν πληρώνονται μεταφέρονται στην εφορία.

»Υπάρχουν κάποια μεγάλα ποσά που προέρχονται από καταδίκες, που ανέρχονται στα 30.000 ευρώ για κακοποίηση ζώων. Υπάρχουν 3 τέτοιες καταδίκες για τις οποίες περιμένουμε να γίνει είσπραξη των ποσών, υπάρχουν και μικρότερα ποσά από ανεξέλεγκτες γέννες, που είναι 3.000 ευρώ το πρόστιμο. Το τσιπάρισμα που δε γίνεται, όταν το αδέσποτο δεν στειρώνεται. Συνολικά το ποσό αυτό ξεπερνά τις 100.000» είπε χαρακτηριστικά.

Το σύνθημα της Κιβωτού είναι υιοθετώ δεν αγοράζω, όπως είπε. Τόνισε δε, ότι «Τα αδέσποτα δεν πέφτουν από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης συμπεριφοράς. Υπάρχουν πάρα πολλά αδέσποτα. Η Κιβωτός είναι δεύτερη φορά που διαχειρίζεται το πρόγραμμα του δήμου για τα αδέσποτα. Το ποσό που έχει χορηγηθεί στην Κιβωτό δαπανάται κυρίως στις στειρώσεις στα αδέσποτα» είπε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει τεράστιος αριθμός αναμονής για τις στειρώσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχουν πάνω από 380 γάτες και 45 σκυλιά, θηλυκά, αδέσποτα που βρίσκονται στην αναμονή για στείρωση στο δημοτικό κτηνιατρείο Μυτιλήνης, καθώς τα κονδύλια είναι περιορισμένα, η δουλειά που μπορεί να κάνουν οι κτηνίατροι επίσης είναι περιορισμένη λόγω του περιορισμένου κονδυλίου ενώ το πρόβλημα διογκώνεται αφού οι εγκαταλείψεις ζώων παραμένουν πάρα πολύ μεγάλες.

Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να αυξηθεί το κονδύλι, αλλά το ότι τουλάχιστον τις δύο τελευταίες χρονιές αλλά και παλαιότερα, το πρόγραμμα του δήμου καθυστερεί και από την αρχή του χρόνου και έτσι το πρόγραμμα ξεκινά πολύ καθυστερημένα, σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Τους μήνες που δεν υπάρχει πρόγραμμα του δήμου η διαχείριση των αδέσποτων γίνεται από την Κιβωτό, αλλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες» όπως λέει ο Δημήτρης Κουζινόγλου.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ