Σε παγκόσμια ελεύθερη πτώση τα κρυπτονομίσματα - Τις 190.000 ξεπερνούν οι Έλληνες επενδυτές

Σε παγκόσμια ελεύθερη πτώση τα κρυπτονομίσματα - Τις 190.000 ξεπερνούν οι Έλληνες επενδυτές Facebook Twitter
0

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται παγκοσμίως τα κρυπτονομίσματα, προκαλώντας χρεοκοπίες επενδυτικών εταιρειών και ανταλλακτηρίων cryptos, και κυρίως παρασύροντας στην οικονομική άβυσσο της πτώχευσης εκατομμύρια επενδυτές σε όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Καραγιάννη για το newmoney.gr, πάνω από 300 εκατ. επενδυτές σε όλο τον κόσμο, άνθρωποι που επένδυσαν τις οικονομίες ζωής, τα σπίτια ή τα δάνειά τους στην αγορά κρυπτονομισμάτων, τα έχασαν όλα, με το συνολικό ποσό των απωλειών να ξεπερνά τα 2 τρισ. δολάρια.

Ενδεικτικό είναι πως μόνο το bitcoin έχει χάσει μέσα σε ένα χρόνο το 70% της αξίας του.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων - την επιτήρηση των οποίων έχει αναλάβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρόσφατη έρευνα της BrokerChooser καταδεικνύει πως κρυπτονομίσματα κατέχουν 194.860 Έλληνες -ή το 1,87% του πληθυσμού- με τη χώρα να βρίσκεται στην 33η θέση παγκοσμίως. 

Μάλιστα,  σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Κυβερνοασφάλειας, στην Ελλάδα οι επιθέσεις ransomware, χάκερ δηλαδή που εκβιάζουν επιχειρήσεις ή ιδιώτες αξιώνοντας λύτρα, έχουν κοστίσει «εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», σε περιπτώσεις αρκετές που όμως δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM