Τοιχογραφία του Banksy θυμίζει καλύτερες (και πιο ζεστές) μέρες σε χωριό της Ουκρανίας

Τοιχογραφία του Banksy θυμίζει καλύτερες (και πιο ζεστές) μέρες σε χωριό της Ουκρανίας Facebook Twitter
GETTY
0

Την ώρα που χιλιάδες Ουκρανοί έρχονται αντιμέτωποι με το κρύο και τις διακοπές ρεύματος, νέο γκράφιτι του Banksy έρχεται να θυμίζει πιο ζεστές μέρες. 

Η τοιχογραφία, που δείχνει έναν άνδρα να τρίβει την πλάτη του σε μια μπανιέρα, βρίσκεται στο ισόγειο των απομειναριών μιας πολυκατοικίας στο χωριό Χορένκα, που επλήγη από βομβαρδισμούς τον Μάρτιο.  

«Για μένα, σημαίνει να ξεπλύνω όλη τη βρωμιά. Τη βρωμιά της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε στο Reuters η Τετιάνα Ρεζνιτσένκο, καθώς γύρω της έπεφτε χιόνι. «Και αυτή η ζωγραφιά με κάνει να αισθάνομαι σαν να έχω καθαρίσει τον εαυτό μου από τη βρωμιά που κατέβηκε πάνω μας».

Η τοιχογραφία είναι μία από τις συνολικά επτά που έχει επιβεβαιώσει ο Bansky ότι έχει κάνει στη χώρα. Η Ρεζνιτσένκο δήλωσε πως κάλεσε την ομάδα του στο διαμέρισμά της και τους έδωσε μία ζεστή κούπα καφέ γιατί έκανε κρύο. 

Έχει ξυλόσομπα, αλλά δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση ή τρεχούμενο νερό, ενώ οι θερμοκρασίες έχουν πέσει πολύ. 

«Ο χειμώνας άρχισε και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Οι πυροσβέστες μάς έφεραν μη πόσιμο νερό (...) αλλά θα παγώσει αν δεν το μεταφέρουμε μέσα» είπε. 

Παρά τα προβλήματα όμως, που φαντάζουν πελώρια η ίδια και οι γείτονές της παραμένουν αισιόδοξοι

«Οι Ουκρανοί προσαρμόζονται στα πάντα. Δεν έχει ρεύμα; Υπάρχουν κεριά, υπάρχουν εναλλακτικές πηγές ηλεκτρισμού» δήλωσε η Ολένα Κουλίνοβιτς.

«Όταν οι γείτονες έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, πηγαίνουμε σε αυτούς, φορτίζουμε τα τηλέφωνα και τα power banks. Δεν έχουμε νερό; Δεν πειράζει. Ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν βοηθήσει, εμείς καταφέραμε να οργανώσουμε την παράδοση νερού».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM