Le Soir: Αυτά είναι τα χρήματα που κατασχέθηκαν από Καϊλή-Παντσέρι -Τουλάχιστον 1,5 εκατ. €

Le Soir: Αυτά είναι τα χρήματα που κατασχέθηκαν από τα σπίτια Καϊλή-Παντσέρι -Τουλάχιστον 1,5 εκατ. € Facebook Twitter
0

Συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και της Εύας Καϊλή.

«Συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καιλή. Αυτή είναι μια φωτογραφία αυτής της κατάσχεσης, την οποία έλαβαν οι Le Soir και Knack», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσιέρι στις Βρυξέλλες, ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Σε αυτό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες», προσθέτει.

Η φωτογραφία της Le Soir

Le Soir: Αυτά είναι τα χρήματα που κατασχέθηκαν από τα σπίτια Καϊλή-Παντσέρι -Τουλάχιστον 1,5 εκατ. € Facebook Twitter

«Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της κας Καϊλή συνελήφθη από στο ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες, έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Αυτή η πράξη ήταν που επέτρεψε σε ανακριτές και εισαγγελέα να ερευνήσουν το σπίτι της Εύας Καϊλή, χωρίς να ζητήσουν άρση της βουλευτικής ασυλίας. Στην κατοικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία εικάζεται ότι της είχαν δοθεί από αξιωματούχους του Κατάρ, μαζί με άλλες σακούλες με χαρτονομίσματα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Εύα Καϊλή εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή, καθώς κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, θα παρουσιαστούν την Τετάρτη ενώπιων προδικαστικού τμήματος για το Qatargate.

Καϊλή: «Είμαι αθώα», λέει μέσω του δικηγόρου της

Από την πλευρά της, η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, δηλώνει αθώα αναφορικά με τις κατηγορίες για εμπλοκή της στο Qatargate. 

Ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι η κ. Καϊλή «δεν έχει καμία σχέση» με χρηματισμούς του Κατάρ και πως η ίδια δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζωή της. 

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ. Καμία, ρητά και κατηγορηματικά», δήλωσε στο Open ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για το Qatargate θα παρουσιαστούν αύριο, Τετάρτη, ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση των βελγικών αρχών.

Εύα Καϊλή: Καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου.

Ψήφισαν 628 Ευρωβουλευτές, 625 υπέρ, 1 ψήφος κατά και 2 λευκό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM