SKG Fest

Η σκηνή της Θεσσαλονίκης κατεβαίνει στην Αθήνα

LIFOTEAM 9.2.2018 | 00:00

Παλιοί και νέοι μουσικοί, που εκπροσωπούν αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό μέρος της θεσσαλονικιώτικης μουσικής πραγματικότητας έρχονται στο φεστιβάλ του Gagarin 205. Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στη σκηνή θα βρεθούν οι: Underwater Chess, Μ.Α.Τ.Ε., Alien Mustangs και ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100°C ενώ το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου: ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, οι Psychedelic trips to death, οι Johnny Carbonaras και ο Ντίνος Σαδίκης.

 

Οι Underwater Chess είναι ένα ηλεκτροακουστικό ντουέτο. H μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως πειραματική, με αυτοσχεδιαστική λογική και επιρροές από το πρώιμο πανκ ως την σύγχρονη electronica. To 2017 κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους album “Seriality”(LP, Amplify Records) με σαφή προσανατολισμό την ηλεκτρακουστική elecronica, ακουμπώντας ακόμη και την techno.

 

Στις συνθέσεις των M.A.t.E ή αλλιώς Μeetings Along the Edge εναλλάσσονται drum 'n bass, dubstep και trip hop στοιχεία. Μέχρι τώρα έχουν ανοίξει τις συναυλίες των Dub FX, Dub Pistols και Τricky.

 

Οι Alien Mustangs ξεκίνησαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα από επαναλαμβανόμενες νόρμες στα drums και reverb κατευθείαν από τα 60’s, συνδυασμένα με μια παραμορφωμένη pop αισθητική. Μέσω της ανεξάρτητης Hands In Sand Records, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 7inch το 2013, τον Μάιο του 2014 το River (10inch EP) και το 2015 την τελευταία τους κυκλοφορία, The Tape Sessions, από την Krappstapes Records.

O Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C ταξιδεύουν παρέα περίπου δύο χρόνια. Τους 100°C αποτελούν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Γιώργος Ταχτσίδης.

Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος, γνωστός μέσα από την πορεία του συγκροτήματος Τρύπες. Στις εμφανίσεις του με τίτλο Electric Solo, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικές του οργανικές συνθέσεις, κομμάτια απ’ όλη του την μουσική διαδρομή με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

 

Οι Psychedelic Trips To Death δημιουργήθηκαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη ενώ έχουν κυκλοφορήσει το Malibu (Early Recordings) (2012) και το Love & Death EP (2014). Έχουν εμφανιστεί ζωντανά μαζί με τους The Black Angels, The Underground Youth, Singapore Sling μεταξύ άλλων.

 

Οι Johnny Carbonaras είναι ένα ψυχεδελικό surf punk συγκρότημα. Στο Gagarin στις 10 Φεβρουαρίου θα παίξουν κομμάτια απ’ το επερχόμενο δωδεκάιντσο single τους, που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη.

 

Ιδρυτικό μέλος και φωνή των Εν Πλω, ο Ντίνος Σαδίκης μαζί με την παρέα του συνεχίζουν μια μουσική ιστορία που άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Άλλοτε με ωμή πανκ διάθεση, άλλοτε με νοσταλγικό new wave ύφος και άλλοτε με καθαρά πειραματική οπτική, στήνουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ηχητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Ντίνος πότε ήρεμα και πότε άγρια, πότε χορεύοντας και πότε ξαπλώνοντας λέει τις ιστορίες του.

ΠΟΤΕ09/02/2018 - 10/02/2018
ΠΟΥGAGARIN 205
Οδηγός Μουσικής